Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Facebook προσφέρει εκατομμύρια σε ειδησεογραφικά πρακτορεία για το περιεχόμενό τους

Η Facebook Inc. προσφέρει σε ειδησεογραφικά πρακτορεία εκατομμύρια δολάρια για να προσθέσει το περιεχόμενό τους σε ένα τμήμα ειδήσεων που η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει μέσα στο έτος.

Εκπρόσωποι από το Facebook δήλωσαν σε στελέχη του ειδησεογραφικού χώρου ότι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν μέχρι και 3 εκατ. δολάρια ετησίως για την άδεια να χρησιμοποιήσουν τίτλους και προεπισκοπήσεις άρθρων από ειδησεογραφικά πρακτορεία, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Τα σχέδια του Facebook “έρχονται” καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξανόμενη κριτική για την απορρόφηση μεγάλου μέρους των διαφημιστικών εσόδων που πήγαιναν στις εφημερίδες και το ρόλο που έχει παίξει το γεγονός αυτό στην “πτώση” της βιομηχανίας των ειδήσεων.

Οι συμφωνίες που προτείνονται στα δημοσιογραφικά πρακτορεία έχουν τριετή ισχύ, ενώ το Facebook επιτρέπει στα ίδια να επιλέξουν το πώς θα εμφανίζεται το περιεχόμενό τους στην καρτέλα ειδήσεων. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν το περιεχόμενό τους θα εμφανίζεται απευθείας στο Facebook ή αν θα υπάρχουν τίτλοι και προεπισκοπήσεις στην καρτέλα που θα στέλνουν τους αναγνώστες στις δικές τους ιστοσελίδες – κερδίζοντας έτσι επιπλέον “κίνηση” άρα και έσοδα.

Μέχρι στιγμής, έχουν προσεγγιστεί, μεταξύ άλλων ABC News, Dow Jones, The Washington Post και Bloomberg, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό εάν κάποιο από αυτά έχει συμφωνήσει επίσημα να “παραχωρήσει” το περιεχόμενό του στο Facebook.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις