Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Squad: Ένα social app φτιαγμένο για έφηβα κορίτσια

Το Squad είναι μία νέα -σχετικά- εφαρμογή η οποία επιτρέπει στον χρήστη να κάνει βίντεο-κλήσεις και να “μοιραζεται” την οθόνη του κινητού του σε πραγματικό χρόνο.

Η εφαρμογή, η οποία δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει, χωρίς καθόλου μάρκετινγκ, 450 χιλ. χρήστες μέχρι σήμερα, το 70% των οποίων είναι κορίτσια στην εφηβεία. Το ιδιαίτερο αυτό δημογραφικό χαρακτηριστικό, οφείλεται σύμφωνα με την συνιδρύτρια του Squad, Esther Crawford, στο γεγονός ότι το app προσφέρει έναν “ασφαλή χώρο”, σε αντίθεση με άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία είναι “ανδροκρατούμενα” και αποκλείουν τα κορίτσια.

Η Crawford περιγράφει στο TechCrunch την Squad, την οποία δημιούργησε μαζί με την Ethan Sutin, ως “anti-bro startup”. Όχι μόνο επειδή έχει επικεφαλής μια γυναίκα αλλά επειδή “ξαναγράφει” τους όρους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Προσπαθούμε να μάθουμε από τα καλύτερα σε ό, τι έκαναν, αλλά να απαλλαγούμε από τα κακώς κείμενα», δηλώνει η Crawford, αναφερόμενη σε Snapchat, WhatsApp, Twitch και άλλα. Το Twitch, μια πλατφόρμα ζωντανής ροής για gamers, έχει γίνει μια ένα μέρος συγκέντρωσης της Γενιάς Ζ, εξηγεί, αλλά έχει αποτύχει στη συγκέντρωση γυναικών χρηστών, όπως και πολλές άλλες πλατφόρμες.

“Τα κορίτσια έχουν απομακρυνθεί εντελώς από το Twitch”, συνεχίζει. “Η κοινότητα του δεν τις ήθελε εκεί και δεν ήταν φιλική προς αυτές. Υπάρχουν μέρη όπου τα αγόρια μπορούν να πάνε για να καταναλώσουν περιεχόμενο με άλλους ανθρώπους, όπως το Fortnite, αλλά για τα κορίτσια δεν έχει υπάρξει κανένας τέτοιος χώρος. Θέλουμε να είμαστε ένας τόπος όπου τα κορίτσια μπορούν να έρθουν και να μείνουν».

Η Squad, έχει ήδη κλείσει την πρώτη της seed χρηματοδότηση, ύψους 5 εκατ. δολαρίων, στην οποία ηγήθηκε η Hayley Barna, γενική εταίρος της Round Capital και συμμετείχαν οι Betaworks, Alpha Bridge Ventures, Day One Ventures, Jane VC και Dream Machine, η CEO της Mighty Networks, Gina Bianchini, ο πρώην υπάλληλος του Snapchat Sebastian Gil και το πρόγραμμα επιτάχυνσης Y Combinator, από το οποίο “αποφοίτησε” η startup.

Όπως και πολλές startups αρχικού σταδίου, η Squad δεν έχει ακόμη έσοδα, επειδή η εφαρμογή είναι δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις. Ωστόσο, το επόμενο έτος, η εταιρεία σχεδιάζει να βγάλει τα πρώτα της χρήματα με αγορές εντός της εφαρμογής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις