Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 200 εκατ. λιρών σήκωσε η LeadInvest

Η LeadInvest, με έδρα το Λονδίνο, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 200 εκατ. λιρών από την Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας με την υποστήριξη του υπουργείου Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η είδηση έρχεται μετά τη χρηματοδότηση ύψους  200 εκατ. λιρών που έλαβε νωρίτερα φέτος η εταιρεία. Μέχρι σήμερα, η LendInvest, της οποίας η πλατφόρμα λειτουργεί σαν marketplace για στεγαστικά δάνεια, έχει σηκώσει πάνω από 1,8 εκατ. λίρες σε χρηματοδοτήσεις.

Ο νέος γύρος θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας, όπως σημειώνει ο CEO της, Christian Faes: “Έχουμε ήδη συγκεντρώσει περίπου 2 δισ. λίρες σε δάνεια και κεφάλαια για την LendInvest, και από πολλές απόψεις μόλις αρχίσαμε. Κυριαρχούσαμε στην αγορά βραχυπρόθεσμων στεγαστικών δανείων για χρόνια, και τώρα φέρνουμε την τεχνολογία μας και το αυξανόμενο αποτύπωμα διανομής, για να πάρουμε μερίδιο αγοράς στην αγορά πιο μακροπρόθεσμων δανείων.

Η εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης ύψους 200 εκατομμυρίων λιρών για την επιχείρησή μας από την NAB (National Australia Bank) είναι ένα καλό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι κορυφαίοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί παγκοσμίως συνεργάζονται με τις κορυφαίες επιχειρήσεις Fintech στον κόσμο – και είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε αυτή τη συνεργασία σήμερα μεταξύ της NAB και της LendInvest”.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η πλατφόρμα της είχε έσοδα ύψους 72,7 εκατ. λιρών στο οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2019.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις