Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Jensen Huang: “Η AI είναι η ισχυρότερη δύναμη της εποχής μας”

Ο CEO της Nvidia, Jensen Huang, δήλωσε κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα έσοδα της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι η “ισχυρότερη δύναμη της εποχής μας”.

Ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία συνεργάζεται με πάνω από 4,000 AI startups, αριθμός κατά πολύ αυξημένος από το 2017, όταν η εταιρεία δούλευε με 2,000 startups τεχνητής νοημοσύνης. Ο Huang πρόσθεσε ότι το gaming “κυριαρχεί” τώρα, όμως η AI θα έρθει σε διάφορα “κύματα” με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, η βιομηχανία των μεταφορών, αξίας 100 τρισ. δολαρίων θα μεταμορφωθεί από την AI μέσω των αυτόνομων οχημάτων. Η Nvidia εργάζεται πάνω σε αυτό με εταιρείες όπως η Volvo, αναπτύσσοντας projects που θα μπορούσαν να αποφέρουν πολλά έσοδα.

“Η δουλειά που κάνουμε είναι σημαντική, επιδραστική και απίστευτα διασκεδαστική”, δήλωσε ο Huang. “Είμαστε απλά ευγνώμονες που υπάρχουν τόσα πολλά να κάνουμε.”

Ο επικεφαλής της Nvidia “ξεδίπλωσε” περαιτέρω τις σκέψεις του για την τεχνητή νοημοσύνη, σε συνέντευξή του στο VentureBeat. Εκεί, εξήγησε τη δύναμη της AI λέγοντας ότι δεν θα δούμε κάποια άλλη τεχνολογία σαν αυτή και πως αν συνεχίσουμε να βελτιώνουμε αυτήν την τεχνολογία, οι εφαρμογές της είναι πραγματικά απεριόριστες.

Επανέλαβε ότι η τεχνολογία έρχεται σε κύματα και πως τώρα διανύουμε το δεύτερο “κύμα” ανάπτυξης της τεχνολογίας. “Το πρώτο κύμα ήταν όταν αρχίσαμε να κατασκευάζουμε υπολογιστές υψηλής απόδοσης, λογισμικό, αλγορίθμους, αρχιτεκτονικές επεξεργασίας και τέτοια πράγματα. Αυτό ήταν το πρώτο κεφάλαιο της AI, η κατασκευή του βασικού υπολογιστή” σημείωσε.

Συνέχισε λέγοντας ότι το δεύτερο κεφάλαιο χρησιμοποιεί αυτή τη γνώση σε νέες υπηρεσίες διαδικτύου, και εφαρμογές, ουσιαστικά οτιδήποτε χρησιμοποιείται σήμερα, ενώ πρόσθεσε ότι το τρίτο κεφάλαιο θα αφορά τις κάθετες βιομηχανίες: η AI θα “μεταφερθεί” στην υγειονομική περίθαλψη, στις μεταποιητικές βιομηχανίες, στο IoT, στη βιομηχανία και ούτω καθεξής. Το επόμενο κεφάλαιο θα έχει να κάνει με αυτόνομες μηχανές: αυτόνομα αυτοκίνητα, ρομπότ παράδοσης, και άλλα.

Η AI πρόκειται να “εμφανιστεί” με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, κατέληξε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις