Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Google εξαγόρασε και επανακυκλοφορεί το app Socratic

Η Google αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα την εξαγορά της εφαρμογής Socratic, η οποία βοηθά μαθητές με τα μαθήματά τους για το σχολείο. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία δημοσιοποίησε τη συμφωνία – η οποία απ’ ότι φαίνεται έγινε πέρυσι- και προανήγγειλε την επανακυκλοφορία του app στο iOS.

Η Socratic ιδρύθηκε το 2013 από τους Chris Pedregal και Shreyans Bhansali με στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας που θα έκανε τη μάθηση προσιτή σε όλους τους μαθητές. Αρχικά, η εφαρμογή περιλάμβανε μία πλατφόρμα ερωταπαντήσεων όπου οι μαθητές μπορούσαν να θέτουν τις ερωτήσεις τους και να λαμβάνουν απαντήσεις από ειδικούς.

Το 2015, όταν η Socratic σήκωσε 6 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση Series A, η κοινότητά της είχε φτάσει τους 500 χιλ. μαθητές. Σταδιακά, η εταιρεία άρχισε να εστιάζει λιγότερο στο να συνδέει μαθητές και περισσότερο στην χρηστικότητα. Στις αρχές του 2018, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα απέσυρε εντελώς τα στοιχεία δικτύωσης της εφαρμογής ενώ λίγο αργότερα έκλεισε την online πλατφόρμα της, κρατώντας μόνο την εφαρμογή.

Η κίνηση αυτή, που προκάλεσε αντιδράσεις από τους χρήστες ήτα, σύμφωνα με το TechCrunch, στρατηγική καθώς η εφαρμογή διαμορφωνόταν σε ένα AI προϊόν της Google. Σύμφωνα με δημοσίευση στο blog της Socratic, η ανανεωμένη εφαρμογή που κυκλοφορεί στο iOS χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους χρήστες. Το μοτίβο ερωτήσεις- απαντήσεις παραμένει το ίδιο όμως τώρα οι απαντήσεις είναι αυτοματοποιημένες, ενώ η Google έχει προσθέσει πολλά εργαλεία για τη διευκόλυνση των μαθητών.

Τι κερδίζει όμως η Google από αυτήν την εξαγορά; Η πλατφόρμα της Socratic θα μπορούσε να βοηθήσει την τεχνολογία του Google Assistant σε διάφορες πλατφόρμες, καθώς ο εικονικός βοηθός θα μπορούσε να μάθει να απαντά σε πιο σύνθετες ερωτήσεις που δεν “γνώριζε” μέχρι σήμερα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις