Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στην 20η θέση του Formula SAE Italy η ομάδα του Πανεπιστημίου Θράκης

Στην 20 θέση ανάμεσα σε 43 ομάδες στην κατηγορία των βενζινοκίνητων μονοθεσίων βρέθηκε η Democritus Racing Team (DRT) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στη διοργάνωση Formula SAE Italy 2019.

Αναλυτικότερα, η ελληνική ομάδα κατέκτησε την 18η θέση στο αγώνισμα Business presentation, την 11η θέση στο Cost event και την 33η θέση στο Design event. Στο Autocross η DRT κατέκτησε την 22η δεύτερη θέση ενώ στην κατηγορία Efficiency η ομάδα βγήκε 2η!

Όσον αφορά το Endurance, η ομάδα ολοκλήρωσε 18 από τους 25 γύρους, καθώς χρειάστηκε να εγκαταλείψει λόγω βλάβης. Παρ’όλ’αυτά κατατάχθηκε στην 14η θέση του αγωνίσματος. Επιπλέον, λόγω χρονοτριβής στο noise test, η DRT δεν είχε χρόνο να πάρει μέρος στα αγωνίσματα Skidpad και Acceleration.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θράκης δήλωσαν στο Facebook “ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα”.

Ποια είναι η Democritus Racing Team

H Democritus Racing Team ιδρύθηκε τον Χειμώνα του 2015 από το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Μέσα στο 2016, η ομάδα σχεδίασε το πρώτο ηλεκτρονικό assembly του μονοθέσιου της με σκοπό την συμμετοχή της στην κατηγορία 3 (class 3) των διαγωνισμών Formula SAE Series races.

Το 2017 η ομάδα κατάφερε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό καταλαμβάνοντας της 2η θέση στο αγώνισμα του Business Plan Presentation και την 8η θέση στην συνολική κατάταξη της κατηγορίας. Μετά τον αγώνα της Ιταλίας η ομάδα επέστρεψε στην Ξάνθη με στόχο την κατασκευή. Με προσαρμοσμένα πλέον σχέδια, βασιζόμενη σε παρατηρήσεις από το feedback των αγώνων ξεκίνησε το 2018 να κατασκευάζει βασικά κομμάτια του μονοθέσιου.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο 2019, με το μονοθέσιο “Αργώ” να έχει πάρει “σάρκα και οστά”, την ελληνική ομάδα να συμμετέχει για πρώτη φορά στο class 1 του διαγωνισμού και να πετυχαίνει αυτά τα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις