Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η PropTech CASAFARI

Η CASAFARI, μια proptech εταιρεία με έδρα τη Λισαβόνα, σήκωσε 5 εκατ. ευρώ σε ένα seed γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την Lakestar και συμμετοχή του κτηματομεσιτικού fund, Round Hill Capital, με στόχο να επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη.

Η CASAFARI, η οποία ιδρύθηκε το 2018, χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση και λειτουργίες big data “για να κάνει την κτηματομεσιτική αγορά πιο διάφανη και αποτελεσματική, “χτίζοντας” την πιο ολοκληρωμένη βάση δεδομένων στον κόσμο. Μέχρι στιγμής, η startup ισχυρίζεται ότι έχει καταγράψει 4 εκατ. μοναδικά ακίνητα και 15 εκατ. αγγελίες, χρησιμοποιείται ενεργά από περισσότερους από 7.000 κτηματομεσίτες και έχει αυξήσει τα ετήσια έσοδα της πάνω από 600%.

Σύμφωνα με το Tech.eu, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το νέο κεφάλαιο για να μεγαλώσει την ομάδα της (αυτή τη στιγμή αποτελείται από 70 άτομα) να δημιουργήσει νέες προσωποποιημένες εφαρμογές και να ενισχύσει τις προσπάθειες διεθνούς επέκτασής της.

“Η Lakestar εντόπισε την CASAFARI και την εξαιρετική ιδρυτική της ομάδα και αποφάσισε να γίνει μέρος της νωρίς. Πιστεύουμε ότι η μοναδική τεχνολογία και η βάση δεδομένων της θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά της βιομηχανίας ακινήτων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια”, δήλωσε ο Manu Gupta, εταίρος της Lakestar, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη επένδυση στην Πορτογαλία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις