Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η McDonald’s προχωρά σε νέα tech εξαγορά με “στόχο” τα drive-thru της

Η McDonald’s ανακοίνωσε χθες την εξαγορά της Apprente, μιας startup που μπορεί να  αυτοματοποιήσει τη διαδικασία της φωνητικής παραγγελιοληψίας σε πολλές γλώσσες, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη να δοκιμάζει την τεχνολογία της Apprente σε συγκεκριμένα καταστήματα, δημιουργώντας “φωνητικά drive- thrus” που μπορούν να κάνουν τη διαδικασία της παραγγελιοληψίας “ταχύτερη, απλούστερη και ακριβέστερη”. Εκτός από τη μείωση των χρόνων αναμονής, η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να επιτρέψει στα εστιατόρια να λειτουργούν με λιγότερους υπαλλήλους.

Νωρίτερα φέτος, η McDonald’s εξαγόρασε την startup Dynamic Yield, για πάνω από 300 εκατ. δολάρια, με στόχο να δημιουργήσει μια “προσωποποιημένη” εμπειρία drive thru. Η πλατφόρμα της Dynamic Yield μαθαίνει από το προφίλ και τις επιλογές του χρήστη, εξατομικεύει τα προσφερόμενα μενού και αυτοματοποιεί τις επιλογές του χρήστη έτσι ώστε και να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο πελάτης αλλά και να παραγγείλει περισσότερα.  που θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τον κόσμο στο εστιατόριο. Η κολοσσός του fast food, πέρυσι επένδυσε επίσης, στην εταιρεία mobile εφαρμογών, Plexure.

Τώρα, προσπαθεί να διπλασιάσει τις τεχνολογικές του επενδύσεις δημιουργώντας μια νέα ομάδα με έδρα τη Silicon Valley. Την ομάδα, που θα ονομάζεται McD Tech Labs θα στελεχώσει το προσωπικό της Apprente ενώ αντιπρόεδρός της θα οριστεί ο συνιδρυτής της startup, Itamar Arel. H McDonald’s δήλωσε ότι θα επεκτείνει περαιτέρω την ομάδα, προσλαμβάνοντας περισσότερους μηχανικούς, επιστήμονες δεδομένων και άλλους ειδικούς.

“Η οικοδόμηση των τεχνολογικών μας υποδομών και των ψηφιακών μας δυνατοτήτων είναι θεμελιώδεις για το σχέδιο ανάπτυξής μας και μας επιτρέπουν να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών μας” […] δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της McDonald’s, Steve Easterbrook.. “Η ταλαντούχα ομάδα της Apprente και η τεχνολογία που έχει αναπτύξει θα δημιουργήσουν την McD Tech Labs, μια νέα ομάδα που θα ενσωματωθεί στην ομάδα Global Technology της McDonald’s, και θα πάει την κουλτούρα καινοτομίας που διαθέτουμε ένα βήμα πιο πέρα».

Η Apprent ιδρύθηκε το 2017 και έχει σηκώσει συνολικά 4,8 εκατ. δολάρια από επενδυτές συμπεριλαμβανομένων των AME Cloud Ventures, Morado Ventures, Pathbreaker Ventures, Point72 Ventures, Greylock Partners και StageOne Ventures. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις