Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mastercard και R3 “ετοιμάζουν” νέα πλατφόρμα blockchain για διασυνοριακές πληρωμές

Η Mastercard πρόκειται να δημιουργήσει μια διασυνοριακή πλατφόρμα πληρωμών που θα βασίζεται σε τεχνολογία blockchain, σε συνεργασία με την εταιρεία R3.

Σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σήμερα, η Mastercard αναφέρει ότι οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία για τη “δημιουργία και την πιλοτική δοκιμή” αυτής της λύσης πληρωμών. Η πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί, αρχικά θα στοχεύει στην ταχύτερη σύνδεση συστημάτων πληρωμών και τραπεζών που υποστηρίζονται από το δίκτυο της Mastercard.

Με τη συνεργασία αυτή, ουσιαστικά η Mastercard θα ενώσει το υπάρχον δίκτυο και σύστημα πληρωμών της με την τεχνογνωσία που διαθέτει η R3 γύρω από τη δημιουργία blockchain λύσεων. Τελικός στόχος των εταιρειών, είναι να αντιμετωπιστούν σημαντικά προβλήματα της βιομηχανίας όπως το υψηλό κόστος της επεξεργασίας πληρωμών, η διαχείριση της ρευστότητας και η έλλειψη “συνδεσιμότητας” μεταξύ τραπεζών και εγχώριων συστημάτων εκκαθάρισης.

Ο CEO της R3, David E. Rutter, δήλωσε σχετικά: “Όλα τα [χρηματοπιστωτικά] ιδρύματα – μεγάλα ή μικρά – βασίζονται στη δυνατότητα αποστολής και λήψης πληρωμών, αλλά πολύ συχνά η τεχνολογία στην οποία βασίζονται είναι δυσκίνητη και δαπανηρή […] Ανυπομονούμε να στηρίξουμε την Mastercard για να προσφέρουμε στις επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο τη δυνατότητα πληρωμών μέσω blockchain”.

Η Mastercard ανέφερε ότι η συμφωνία αυτή θα διευρύνει περαιτέρω τις δυνατότητές της στον τομέα πληρωμών. Ο Peter Klein, εκτελεστικός αντιπρόεδρος των νέων πλατφορμών πληρωμών της Mastercard, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση: “Η ανάπτυξη μιας νέας και καλύτερης διασυνοριακής λύσης πληρωμών B2B σε συνδυασμό με τη βελτίωση της παγκόσμιας συνδεσιμότητας λογαριασμού-με-λογαριασμό είναι βασική φιλοδοξία της Mastercard”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις