Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μια μόνο συναλλαγή έπεισε την Daimler για την “αξία” του blockchain!

Η Daimler πραγματοποίησε την πρώτη της συναλλαγή στο εμπορικό δίκτυο blockchain, Marco Polo. 

Σύμφωνα με το CoinDesk, η συναλλαγή έγινε μεταξύ της αυτοκινητοβιομηχανίας και της Dürr, εταιρείας που κατασκευάζει εργοστασιακά μηχανήματα και ανταλλακτικά, ενώ “ενεπλάκη” και η γερμανική τράπεζα Landesbank Baden-Württemberg (LBBW).

Η συναλλαγή περιλάμβανε την παραγγελία και παράδοση εξοπλισμού από τη θυγατρική της Dürr, Schenck, που διοργανώθηκε μέσω του Marco Polo. Η πληρωμή ήταν προκαθορισμένη με την -υπό όρους- δέσμευση της τράπεζας της Daimler.

Μετά την παράδοση του παραγγελθέντος εξοπλισμού, τα δεδομένα εκπλήρωσης καταχωρήθηκαν στο Marco Polo και συγκρίθηκαν αυτομάτως με τα συμφωνηθέντα στοιχεία συναλλαγής, δημιουργώντας έτσι μια αμετάκλητη υποχρέωση πληρωμής.

Η πιλοτική δοκιμή που διενεργήθηκε σε “λεπτά αντί για μέρες” έπεισε την Dürr και την Daimler ότι το blockchain μπορεί να κάνει την διαδικασία πιο γρήγορη και πιο απλή, σύμφωνα με δήλωση της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι το δίκτυο Marco Polo δημιουργήθηκε από τις R3 και TradeIX, πάνω στην Corda, την πλατφόρμα blockchain της R3 και στοχεύει στην παροχή συνδεσιμότητας σε πραγματικό χρόνο, στη βελτίωση της διαφάνειας στις εμπορικές σχέσεις και στη μείωση των εμποδίων που υπάρχουν στην πρόσβαση στο κεφάλαιο.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις