Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο αυξημένος ανταγωνισμός “γκρεμίζει” το Netflix

Και επίσημα στα “κόκκινα” κλείνει το 2019 για το Netflix καθώς το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης βρήκε την μετοχή της εταιρείας να κλείνει με απώλειες 5,1%, διαγράφοντας τα κέρδη που είχε παρουσιάσει η εταιρεία μόλις πριν από 4 μήνες.

“Ταφόπλακα” στην ανοδική πορεία του Netflix έβαλε η Pivotal Research -που μέχρι τώρα ήταν από τους πιο επιθετικούς αγοραστές της εταιρείας- η οποία “γκρέμισε” την τιμή στόχο από τα 515 στα 350 δολάρια. Σύμφωνα με το σημείωμα της Pivotal τα υπερβολικά κόστη για την δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου και ο αυξημένος ανταγωνισμός από γίγαντες των ΜΜΕ όπως οι HBO, Hulu, Disney και Apple δημιουργούν προβλήματα στο μέλλον της εταιρείας.

Προκειμένου το Netflix να καταφέρει να μείνει μπροστά από τον ανταγωνισμό, θα πρέπει ή να ρίξει το μηνιαίο κόστος του ή να μειώσει το περιθώριο κέρδους του, κινήσεις όμως που θα πιέσουν ακόμα περισσότερο την χαμηλή κερδοφορία του και δεν θα έχει καλό αντίκτυπο στην μετοχή της εταιρείας.

“Αντί γι αυτό”, όπως σημειώνει η Pivotal Research Group, “ κι ενώ δεν αλλάξαμε τις προβλέψεις για τον αριθμό των συνδρομητών, προβλέπουμε πως οι δαπάνες για παραγωγή περιεχομένου θα αυξηθούν από 30 δισ. δολάρια στα 35 δισ. δολάρια. Αυτά τα 5 δισ. δολάρια επιπλέον λειτουργικά κόστη ήταν που μας οδήγησε στο να μειώσουμε την τιμή στόχο”.

Πηγή: Emea.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις