Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ιδέες γύρω από τη βιώσιμη ανάπτυξη “ακούστηκαν” στο πρώτο Global Goals Jam – Athens

Πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, το 1ο Global Goals Jam – Athens από το Orange Grove και το Service Design Network Greece, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των Global Goals Jams που διοργανώνονται αυτές τις ημέρες σε περισσότερες από 80 πόλεις του κόσμου και επικεντρώνονται σε #challenges γύρω από τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Συνδυάζοντας τα καινοτόμα εργαλεία και μεθόδους του service design με τη δημιουργικότητα των startups, το πρώτο 1ο Global Goals Jam – Athens, που πραγματοποιήθηκε στο Orange Grove, φιλοξένησε design facilitators, startuppers, εκπροσώπους ΜΚΟ, φοιτητές και άτομα κάθε χώρου ευαισθητοποιημένα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι εργάστηκαν μαζί, σχηματίζοντας ομάδες για να σχεδιάσουν προτάσεις γύρω από τέσσερα σημαντικά #localchallenges.

Τα challenges που επέλεξαν αφορούσαν τη σπατάλη τροφίμων (food waste) στα σχολεία, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής τροφίμων (food production footprint), την υιοθέτηση βιώσιμων συμπεριφορών για την επίτευξη μιας αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης (sustainable behavior in tourism) και τη δημιουργία εμπειριών στον αγρο-τουρισμό (agri-tourism experiences).

Οι συμμετέχοντες του Jam, που διήρκησε όλη μέρα, αναζήτησαν λύσεις στις προκλήσεις πραγματοποιώντας σύντομα sprints τα οποία, μεταξύ άλλων, περιλάμβαναν έρευνα, ασκήσεις ανάλυσης & σύνθεσης, ιδεασμού και δημιουργίας πρωτοτύπων. Το Jam ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των ιδεών, live testing, ανατροφοδότηση από τους συμμετέχοντες του Jam, μουσική και μπύρες! Στο jam συμμετείχε με παρουσίαση το Sustainable Development Solutions Network.

Οι ιδέες που προέκυψαν από το Jam θα «ανέβουν» στη διεθνή βάση όπου όλες οι ομάδες των Global Goals Jams παγκοσμίως θα μοιραστούν τις λύσεις και προτάσεις που δημιούργησαν, προκειμένου αυτές οι καινοτόμες ιδέες να διαχυθούν και να μπορέσουν να αξιοποιηθούν από οποιονδήποτε θελήσει να τις υλοποιήσει με σκοπό να συνεισφέρει στην επίτευξη των 17 Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Orange Grove και το Service Design Network Greece μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.orangegrove.eu και www.service-design-network.org/chapters/greece.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις