Η General Motors “βάζει” την Alexa της Amazon στα αυτοκίνητά της

Newsroom
2'

Την Τετάρτη, η General Motors ανακοίνωσε το σχέδιό της να ενσωματώσει την Alexa, τη δημοφιλή ψηφιακή βοηθό της Amazon σε εκατομμύρια οχήματά της, ξεκινώντας από το 2020.

Οποιοδήποτε μοντέλο Cadillac, GMC και Chevrolet του 2018 ή νεώτερο θα μπορεί να “δεχτεί” την αναβάθμιση, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία.

Η GM δεν είναι η πρώτη εταιρεία του είδους που συνεργάζεται με τον κολοσσό του Jeff Bezos. Η Toyota, η BMW, η Ford και, πιο πρόσφατα, η Audi έχουν ανακοινώσει την άμεση ενσωμάτωση της Alexa με τα συστήματα ψυχαγωγίας τους.

Η GM δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει το κιτ ανάπτυξης λογισμικού της Amazon για να αποκτήσει πρόσβαση σε τυπικές δεξιότητες της Alexa καθώς και να δημιουργήσει προσαρμοσμένες δεξιότητες στο μέλλον. Αφού ενεργοποιηθεί, οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Alexa για να λάβουν πληροφορίες πλοήγησης, να παίξουν μουσική ή podcasts και να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις. Θα μπορούν επίσης να συνδεθούν με μια άλλη συσκευή Echo στο σπίτι τους και να ζητούν στην Alexa να ανάψει τα φώτα ή να ρυθμίσει τη θερμοκρασία.

Σύμφωνα με έρευνα της GM, η πλειοψηφία των χρηστών επιθυμεί να χρησιμοποιεί στο αυτοκίνητό τον ίδιο ψηφιακό βοηθό που χρησιμοποιεί και στο σπίτι, γεγονός που επιβεβαιώνει και έρευνα του 2018 που χρηματοδοτήθηκε από την Amazon.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
ΑπόNewsroom
Ακολουθήστε
Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.