Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Project A: Νέο fund 180 εκατ. ευρώ “έκλεισε” το πανευρωπαϊκό VC

Το Project A, ένα επενδυτικό σχήμα με έδρα το Βερολίνο, “έκλεισε” το τρίτο του fund στα 180 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με το Tech.eu, το νέο fund θα επιτρέψει στο Project A να συνεχίσει τις seed και Series A επενδύσεις σε καίριους της ευρωπαϊκής καινοτομίας, όπως το fintech, το proptech, η ψηφιακή υγεία και η Βιομηχανία digital 4.0.

Ο Florian Heinemann, General Partner του Project A δήλωσε σχετικά: «Πάντα θεωρούσαμε ότι είμαστε ένα πανευρωπαϊκό VC, αφού έχουμε επενδύσει σε Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Δανία και Γερμανία. Για να ενισχύσουμε τη θέση μας περαιτέρω, έχουμε πλέον παρουσία στο Λονδίνο και τη Στοκχόλμη γεγονός που μας φέρνει πιο κοντά σε αυτά τα βασικά startup hubs”.

Το Project A παρέχει hands-on υποστήριξη στις εταιρείες που έχει επενδύσει, μέσω ειδικών που διαθέτει, για κάθε τομέα: μηχανική, μάρκετινγκ, σχεδιασμός προϊόντων, επικοινωνία, επιχειρηματική νοημοσύνη, επιτυχία πωλήσεων & πελατών, οργανωτική κατασκευή και προσλήψεις. Το χαρτοφυλάκιο του VC περιλαμβάνει τις WorldRemit, Voi, Sennder, Homeday, Spryker, Uberall, Catawiki, micropsi industries και Kry.

Το Project A υποστηρίζεται από υφιστάμενους επενδυτές όπως οι Otto Group, Axel Springer, Bitburger και Oetker, καθώς και από εκπροσώπους άλλων γνωστών εταιρειών στη Γερμανία. Στο νέο αυτό fund συμμετείχαν και οι πρώτοι θεσμικοί επενδυτές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Top Tier Capital Partners.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις