Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

jobpal: 2.5 εκατ. ευρώ για την startup που αυτοματοποιεί τη διαδικασία προσλήψεων

Η jobpal, μια startup με έδρα το Βερολίνο, ανακοίνωσε ότι σήκωσε 2.5 εκατ. ευρώ από την InReach Ventures, ένα VC fund που επενδύει σε ευρωπαϊκές startups αρχικού σταδίου και την Acadian Ventures, ένα νέο VC, επίσης αρχικού σταδίου.

Η jobpal δημιουργεί AI chatbots για μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες ουσιαστικά την “προσλαμβάνουν” για να διαχειριστεί ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού. Μέσω της μηχανικής μάθησης και την επεξεργασία φυσικής γλώσσας, η jobpal αυτοματοποιεί την αλληλεπίδραση με υποψήφιους εργαζομένους, απαντώντας σε ερωτήσεις όλο το εικοσιτετράωρο.

Το 60% των αλληλεπιδράσεων που λαμβάνουν σήμερα τα chatbots συμβαίνουν εκτός των παραδοσιακών ωρών λειτουργίας, γεγονός που δείχνει πόσο σημαντικό είναι να είναι οι επιχειρήσεις διαθέσιμες για να ανταποκριθούν στους υποψηφίους 24/7″, δήλωσε ο Luc Dudler, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Αυτή η βελτιωμένη εμπειρία δίνει στους υποψήφιους εργαζομένους μια καλύτερη εντύπωση για τον εργοδότη και αυξάνει αναμφισβήτητα το ενδιαφέρον τους για να προσληφθούν. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει μέσω διάσημων πλατφορμών συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp, Facebook Messenger αλλά και μέσω SMS.

Σύμφωνα με το Tech.eu, η jobpal έχει ήδη μεγάλους πελάτες όπως η Airbus, η Deutsche Telekom και τα McDonald’s, ενώ είναι ενσωματωμένη και σε σουίτες διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού, συμπεριλαμβανομένων των SAP SuccessFactors, Workday, Oracle (formerly Taleo), Avature, και Smartrecruiters.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις