Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Honda εξαγόρασε την πρώτη startup στην ιστορία της!

Αυτή την εβδομάδα, η Honda R&D, ανακοίνωσε την εξαγορά της Drivemode, εταιρείας που δημιουργεί apps για οδηγούς. Το ποσό της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο το deal είναι αξιοσημείωτο καθώς, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, πρόκειται για την πρώτη “startup εξαγορά” της Honda!

Η Honda R&D είναι μια θυγατρική της Honda που εδρεύει στο Τόκιο και -όπως υποδηλώνει το όνομά της- ασχολείται αποκλειστικά με την έρευνα και την ανάπτυξη (research&development). Η Drivemode έχει σηκώσει συνολικά πάνω από 9 εκατ. δολάρια από την ίδρυσή της, το 2014, από επενδυτές όπως η Panasonic και η NEC Capital Solutions και πλέον ανήκει εξολοκλήρου στην Honda R&D.

Το 2015, η Drivermode κυκλοφόρησε το προϊόν – ναυαρχίδα της (το οποίο ονομάζεται επίσης drivemode), μια εφαρμογή Android που δίνει στους οδηγούς τη δυνατότητα να ελέγχουν τα αυτοκίνητά τους χωρίς να παρακολουθούν την οθόνη του κινητού τους. Σύμφωνα με το site της εταιρείας, “οι φωνητικές εντολές και τα μεγάλα κουμπιά της Drivemode” επιτρέπουν στους οδηγούς να αφοσιωθούν στην οδήγηση. Η εφαρμογή αυτή, έχει “κατέβει” πάνω από 2,5 εκατ. φορές σε 150 χώρες.

Στην ανακοίνωση της, η Honda R&D αναφέρει ότι στόχος της εξαγοράς είναι “να ενισχυθεί η δημιουργία της Honda στους τομείς των ψηφιακών και διασυνδεδεμένων προϊόντων κινητικότητας”. Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες, συνεργάζονται και “διεξάγουν κοινές αναπτυξιακές δραστηριότητες” από το 2015 μέσω του προγράμματος Xcelerator της Honda.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις