Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ρεκόρ χρηματοδοτήσεων θα “σπάσουν” φέτος οι αμερικανικές AI startups

Ρεκόρ χρηματοδοτήσεων ετοιμάζονται να καταγράψουν φέτος οι αμερικανικές AI startups, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται να προσελκύει όλο και περισσότερους επενδυτές.

Σύμφωνα με στοιχεία της National Venture Capital Association, 965 εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη, σήκωσαν 13,5 δισ. δολάρια τους πρώτους εννιά μήνες του έτους, ενώ όλο το 2018, 1,281 εταιρείες είχαν καταφέρει να σηκώσουν 16,8 δισ. δολάρια.

Λόγω της “νεότητας” του κλάδου, η NVCA σημειώνει βέβαια ότι το “μέγεθος” των συμφωνιών αλλά και οι αποτιμήσεις αξίας, παρουσιάζουν διακυμάνσεις από τρίμηνο σε τρίμηνο και ότι οι αριθμοί μπορούν να “παραμορφωθούν” από έναν μεγάλο γύρο.

Παρ’όλα αυτά, οι startups φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τα αρχικά, πειραματικά στάδια και καταφέρνουν να προσελκύσουν επενδυτές που “εξερευνούν” το νέο έδαφος. Και καθώς τόσο οι τεχνολογίες, όσο και οι startups ωριμάζουν, αυξάνονται και οι late-stage χρηματοδοτήσεις.

Τα τελευταία δύο τρίμηνα μάλιστα, η NVCA κατέγραψε ρεκόρ late-stage επενδύσεων σε εταιρείες AI, με 3 δισ. δολάρια να επενδύονται σε περίπου 75 deal τέτοιου είδους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις