Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κυκλοφόρησε το αυτόνομο, φουτουριστικό όχημα των Sony και Yamaha

Η Sony και η Yamaha κυκλοφόρησαν το Sociable Cart SC-1, το οποίο είχαν προαναγγείλει τον Αύγουστο, ένα αυτόνομο, φουτουριστικό όχημα που μοιάζει με μικρό λεωφορείο.

Κάθε όχημα- που προορίζεται για χρήση σε χώρους διασκέδασης και γήπεδα γκολφ- μπορεί να μεταφέρει πέντε άτομα με άνεση και βασίζεται σε αισθητήρες για να κάνει τη διαδρομή του, εξαλείφοντας έτσι την “ανάγκη” για παράθυρα. Αντί να κοιτάνε έξω, οι επιβάτες μπορούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής να απολαμβάνουν μια εμπειρία “mixed reality”, όπως την περιγράφουν οι εταιρείες, ενώ το εξωτερικό του οχήματος χρησιμοποιείται για την προβολή διαφημίσεων.

Λέγοντας “mixed reality” εννοούμε ότι οι επιβάτες θα μπορούν να “μπουν” μέσα σε εικονικά τοπία, όπως “έναστρους ουρανούς και νυχτερινά σκηνικά”, τα οποία θα προβάλλονται σε μια εσωτερική οθόνη υψηλής ανάλυσης. Προς το παρόν, έχουν κυκλοφορήσει μόνο δύο επιλογές “σκηνικών”, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα, σύντομα θα είναι διαθέσιμες περισσότερες.

Όσον αφορά τις διαφημίσεις, η Sony έχει υπαινιχθεί ότι θα χρησιμοποιήσει AI για να εξατομικεύσει κατά κάποιο τρόπο το περιεχόμενο τους, ανάλογα με την ηλικία και το φύλο των περαστικών. Προς το παρόν βέβαια, φαίνεται ότι επικεντρώνεται κυρίως στην εμπειρία των επιβατών και στην κυκλοφορία του  Sociable Cart σε περισσότερους χώρους διασκέδασης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις