Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lemon Way: Η Γαλλική fintech σήκωσε 25 εκατ. ευρώ για να επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη

H Lemon Way, μια εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών για marketplaces και πλατφόρμες crowdfunding, σήκωσε 25 εκατ. ευρώ από την Toscafund Asset Management.

Παρότι η εταιρεία υπάρχει εδώ και δώδεκα χρόνια, αυτή είναι μόλις η δεύτερή της εξωτερική χρηματοδότηση, καθώς μέχρι το 2018, όταν και έλαβε την πρώτη της χρηματοδότηση, χρηματοδοτούνταν με ιδία μέσα. Τα χρήματα που θα λάβει τώρα, θα χρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με το Tech.eu, για να ενισχυθεί αλλά και να επεκταθεί η παρουσία της σε όλη την Ευρώπη.

Η Lemon Way επεξεργάζεται πληρωμές, προσφέρει διαχείριση “πορτοφολιών” και πραγματοποιεί πληρωμές για λογαριασμό τρίτων. Η πλατφόρμα εξυπηρετεί 1.400 marketplaces και συνεργάζεται με δώδεκα ευρωπαϊκές τράπεζες, γεγονός που επιτρέπει στους πελάτες της να διατηρούν σχέσεις με την τράπεζά τους και παράλληλα να “τρέχουν” κάποιες δραστηριότητές τους μέσω της Lemon Way.

Η ροή πληρωμών της εταιρείας για το 2019 αναμένεται να ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 60% σε σχέση με τα 1,9 δισ. ευρώ της περσινής χρονιάς. Η ανάπτυξη αυτή είναι ενδεχομένως ο παράγοντας που “έπεισε” την Λονδρέζικη Toscafund να πραγματοποιήσει το πρώτο equity deal της στη Γαλλία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις