Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Incogmeato: Η Pizza Hut μπαίνει στη μάχη του “φυτικού κρέατος”

Η Pizza Hut μπαίνει επίσημα στη μάχη του plant-based κρέατος, η οποία “μαίνεται” το τελευταίο διάστημα, με όλο και περισσότερες αλυσίδες εστιατορίων να λανσάρουν παρεμφερή προϊόντα.

Πιο συγκεκριμένα, η Pizza Hut ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Kellogg, προκειμένου να προσθέσει τα plant-based λουκάνικα της εταιρείας, τα οποία ονομάζονται Incogmeato, σε μία πίτσα η οποία θα προσφέρεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα, σε ένα μόνο κατάστημά της. Η πίτσα, που θα “κυκλοφορήσει” σήμερα (23 Οκτωβρίου) θα περιέχει επίσης κρεμμύδια, μανιτάρια και πιπεριές.

“Η Pizza Hut είναι ο ηγέτης της καινοτομίας στην κατηγορία της και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε μαζί της για να αναπτύξουμε την πρώτη νόστιμη, plant-based πίτσα που θα δώσει στους flexitarinaw ό, τι αναζητούν σήμερα”, δήλωσε ο Wendy Davidson, πρόεδρος της Kellogg.

Μπορεί η Pizza Hut να καινοτομεί όσον αφορά την πίτσα όμως το “φυτικό κρέας”, έχει μπει όπως είπαμε εδώ και καιρό στην “ατζέντα” των μεγάλων εστιατορίων παγκοσμίως. Νωρίτερα φέτος, κυκλοφόρησε το Impossible Whopper από τα Burger King, ενώ και τα McDonald’s έχουν μπει στη μάχη του «vegan» κρέατος σε συνεργασία με τη Nestle, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την αυξανόμενη ζήτηση για εναλλακτικές επιλογές στο φαγητό. Παράλληλα, τα KFC στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν προσθέσει στο μενού τους το Impostor Burger το οποίο είναι φτιαγμένο από μανιτάρια, ενώ τον Αύγουστο ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με τη Beyond Meat για να λανσάρουν και άλλα τέτοια προϊόντα, αυτή τη φορά στις ΗΠΑ.

Το στρογγυλό κουτί

Πέρα όμως από το “διαφορετικό” αυτό κρέας, η εταιρεία δοκιμάζει παράλληλα και μια στρογγυλή, “οικολογική” συσκευασία. Οικολογική γιατί “αγκαλιάζει” την πίτσα και χρησιμοποιεί λιγότερο χαρτί/πλαστικό από το συμβατικό κουτί αλλά και γιατί είναι φτιαγμένη από υλικό που όταν διασπάται μετατρέπεται σε ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χώμα/λίπασμα.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος μιας συνεργασίας με τη Zume, μια startup θέλει να κάνει το μέλλον του φαγητού πιο βιώσιμο. Η Pizza Hut θα χρησιμοποιήσει τα κουτιά αρχικά δοκιμαστικά -μαζί με τη νέα πίτσα- όμως σκοπεύει να τα “υιοθετήσει” ευρύτερα σύντομα. “Το επαναστατικό στρογγυλό κουτί είναι η πιο καινοτόμα συσκευασία που έχουμε κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα”, δήλωσε ο Nicolas Burquier, Chief Customer & Operations Officer της Pizza Hut.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις