Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Juul προγραμματίζει 500 απολύσεις για να προλάβει τις εξελίξεις στις ΗΠΑ

Στενεύει ο κλοιός για τη Juul, μια από τις μεγαλύτερες startups παραγωγής ηλεκτρονικών τσιγάρων σε pods, αφού οι αμερικανικές αρχές ενδέχεται σύντομα να απαγορεύσουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύσεις.

Με αφορμή τα περιστατικά αυτά και την υπό εξέλιξη έρευνα, τον προηγούμενο μήνα, το CNN αποφάσισε να σταματήσει να διαφημίζει προϊόντα της Juul και άλλα ηλεκτρονικά τσιγάρα και ενώ το “παράδειγμα” του ακολούθησαν στη συνέχεια και οι CBS, Viacom και WarnerMedia. Λίγες μέρες μετά, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει όλες τις έντυπες, τηλεοπτικές και ψηφιακές διαφημίσεις της» καθώς και ότι αντικαθιστά τον CEO της, Kevin Burns με τον K.C. Crosthwaite, στέλεχος της Altria που εξαγόρασε το 35% της Juul τον Δεκέμβριο.

Σήμερα, σε μια προσπάθεια της να συμβαδίσει με τις -αρνητικές- εξελίξεις, η Juul ανακοίνωσε ότι πρόκειται να μειώσει το προσωπικό της κατά 500 άτομα, μέχρι το τέλος του έτους. Η εταιρεία που όλο το 2019 προσλάμβανε περίπου 300 άτομα το μήνα (!) φαίνεται να προετοιμάζεται για τα χειρότερα, καθώς, σύμφωνα με το CNBC, τα προϊόντα με γεύσεις – αυτά που πρόκειται μάλλον να απαγορευτούν- αντιστοιχούν στο 80% των πωλήσεων της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι τα pods με γεύσεις σχεδιάζεται να απαγορευτούν γιατί “προσελκύουν” περισσότερο νεαρές ηλικίες και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι αμερικανικές αρχές τα “βάζουν” με εταιρείες όπως η Juul που λανσάρουν προϊόντα με γεύση πχ ζαχαρωτών που είναι προφανώς πιο θελκτική σε ανήλικους. Επίσης η Juul ερευνάται γιατί στο παρελθόν είχε προωθήσει παράνομα το προϊόν της ως λιγότερο επιβλαβές από τα κανονικά τσιγάρα.

Για όλους αυτούς τους λόγους η εταιρεία έχει μπει στο στόχαστρο και τώρα, εκτός από τις απολύσεις, διερευνά νέα gadgets, συμπεριλαμβανομένης μιας συσκευής που λειτουργεί με Bluetooth, σημειώνουν δημοσιεύματα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις