Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Facebook πλέον θα υπενθυμίζει στους χρήστες να κάνουν εξετάσεις και εμβόλια

Το Facebook λάνσαρε ένα νέο εργαλείο το οποίο ονομάζεται Preventive Health με στόχο να ενθαρρύνει τους χρήστες του να ασχοληθούν περισσότερο με την υγεία τους.

Με το νέο εργαλείο, οι χρήστες -προς το παρόν μόνο στην Αμερική- μπορούν να μάθουν τι είδους προληπτικές προβολές συνιστώνται για το φύλο και την ηλικία τους, εξετάσεις χοληστερίνης, σακχάρου ή μαστογραφία, για παράδειγμα. Αυτή τη στιγμή, το Preventive Health επικεντρώνεται σε εξετάσεις που σχετίζονται με τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο, τις δύο βασικότερες αιτίες θανάτου στις ΗΠΑ αλλά και τη γρίπη που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο.

Μέσω του εργαλείου, οι χρήστες μπορούν επίσης να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για το checkup τους ή να σημειώσουν ότι το έχουν κάνει. Σύμφωνα με το Facebook, οι εξετάσεις που προτείνονται είναι δωρεάν (εάν ο χρήστης είναι ασφαλισμένος) ή χαμηλού κόστους ενώ το νέο εργαλείο μπορεί να παραπέμψει τον ενδιαφερόμενο σε κοντινά εγκεκριμένα κέντρα υγείας, φαρμακεία και κλινικές, εάν αυτός το επιθυμεί και δηλώσει την τοποθεσία του.

Για να μην δημιουργηθούν ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα, το Facebook τονίζει, επίσης, ότι σαν εταιρεία δεν θα έχει πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία και αποτελέσματα εξετάσεων και δεσμεύεται ότι δεν θα μοιραστεί τέτοια στοιχεία με τρίτους, όπως οργανισμούς υγείας και ασφαλιστικές εταιρείες. Τέλος, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι στο νέο εργαλείο δεν θα εμφανίζονται διαφημίσεις βασισμένες στις πληροφορίες που προσφέρει ο καθένας,

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις