Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Accusonus: Χρηματοδότηση 3,3 εκατ. δολαρίων από τη Venture Friends και ελληνικά VCs

Η accusonus, η ελληνική startup υψηλής τεχνολογίας, η οποία καινοτομεί στον τομέα του
ψηφιακού ήχου, εξασφάλισε χρηματοδότηση, Α’ Γύρου, 3,3 εκατ. δολαρίων! Η Venture Friends ηγήθηκε του γύρου, ενώ συμμετείχαν η Big Pi, η IQbility, η PJ Tech καθώς και μια ομάδα Αμερικανών επενδυτών υπό τον Michael Tzannes, συνιδρυτή της accusonus και πρώην CEO της Aware Inc.

Η accusonus δημιουργήθηκε το 2013 από έναν συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής και έναν μηχανικό ήχου, τον Αλέξανδρο Τσιλφίδη (CEO) και τον Ηλία Κοκκίνη (CTO), αντίστοιχα. Λίγους μήνες αργότερα, στην ομάδα «μπήκε» σαν ιδιώτης επενδυτής ο Michael Tzannes (Πρόεδρος) ο οποίος ως tech entrepreneur και έμπειρο επιχειρηματικό στέλεχος «προσέφερε» σημαντικές γνώσεις στην εταιρεία.

Η accusonus είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που κυκλοφόρησαν ποτέ εμπορικά προϊόντα επεξεργασίας ήχου με τεχνολογία Machine Learning. Η τεχνολογία της, η οποία χρησιμοποιείται από μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως –συμπεριλαμβανομένης της Adobe– βελτιώνει τη δημιουργία, την επεξεργασία και την «επιδιόρθωση» ήχου ενώ παράλληλα μετατρέπει «συμβατικούς» υπολογιστές σε ιδανικά εργαλεία για τις παραπάνω διαδικασίες. Τα προϊόντα που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και βραβεία καινοτομίας.

Τα εργαλεία Βελτίωσης και Επιδιόρθωσης Ακουστικού Περιεχομένου (ERA) της Accusonus μπορούν να “καθαρίσουν” ηχογραφήσεις γρήγορα και αποτελεσματικά. Πρόκειται για plug-ins που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα σε όλα σχεδόν τα προγράμματα επεξεργασίας οπτικοακουστικού υλικού, από βασικά προγράμματα όπως το Audacity και το Garageband έως τα πιο εξειδικευμένα όπως το Adobe Premiere Pro, Apple Final Cut, Avid Pro Tools, Apple Logic Pro και Da Vinci Resolve.

“Η δημιουργία οπτικοακουστικού περιεχομένου υψηλής ποιότητας δεν πρέπει να είναι προνόμιο μόνο όσων έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσλάβουν επαγγελματίες ή να επενδύσουν σε ακριβό και πολύπλοκο εξοπλισμό” αναφέρει ο Αλέξανδρος Τσιλφίδης, συνιδρυτής και CEO της accusonus. “H πατενταρισμένη τεχνολογία μας έχει εκδημοκρατίσει τη δημιουργία περιεχομένου ήχου. Η ανάπτυξη νέων αλγορίθμων και η τελειοποίηση του UX βοήθησε ώστε να δημιουργήσουμε εργαλεία τα οποία i) είναι εύκολα στη χρήση σε νεο-εισερχόμενους δημιουργούς και ταυτόχρονα ii) επιταχύνουν τη ροή εργασίας των επαγγελματιών ήχου και video”.

“Όποιον youtuber, podcaster ή social media influencer και να ρωτήσουμε, όλοι θα απαντήσουν ότι θέλουν να έχουν ποιότητα επιπέδου Χόλιγουντ στα video τους” συμπληρώνει ο Αλέξανδρος Τσιλφίδης. “Αλλά για να βγει μια και μόνο ταινία ή τηλεοπτική σειρά σε τέτοια ποιότητα, χρειάζεται να συνεργαστούν δεκάδες επαγγελματίες που θα δουλεύουν για μήνες. Αυτό είναι αντίθετο με ότι συμβαίνει στα αγαπημένα μας κανάλια στο youtube: εκεί τα επεισόδια ανεβαίνουν κάθε εβδομάδα και συνήθως παράγονται από ένα μόνο άτομο ή μια μικρή ομάδα. Αυτή η νέα και ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά έχει ανάγκη από ένα λογισμικό που είναι γρήγορο, “ευφυές” και αποτελεσματικό. Τα παλιά και πολύπλοκα εργαλεία απλά δεν της ταιριάζουν. Στην accusonus χρησιμοποιούμε τεχνολογία αιχμής για να δημιουργήσουμε εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι αλλά έχουν δυνατότητες που μέχρι πρόσφατα ήταν διαθέσιμες μόνο σε εξειδικευμένους επαγγελματίες”.

Η accusonus έχει συσταθεί στη Βοστώνη των ΗΠΑ και διατηρεί δύο γραφεία στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Πάτρα. Αυτή η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για να μεγαλώσει η ομάδα τόσο του engineering όσο και του marketing στην Αθήνα και στην Πάτρα και τη δημιουργία νέων προϊόντων που θα ενισχύσουν περαιτέρω τη θέση της εταιρείας στην παγκόσμια αγορά.

Τα προϊόντα της Accusonus

Το πρώτο προϊόν της εταιρείας ήταν το Drumatom, το οποίο κυκλοφόρησε το 2014 και ήταν το πρώτο εργαλείο παγκοσμίως που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της «διαρροής μικροφώνου» στις ηχογραφήσεις τυμπάνων.

Το 2017 η accusonus κυκλοφόρησε το Regroover, ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να αναλύσει ένα μιξαρισμένο ηχητικό δείγμα και να το χωρίσει στις αρχικές πηγές από τις οποίες προήλθε. Το Regroover έχει χαρακτηριστεί ως το λογισμικό που ανοίγει νέους δρόμους στα προγράμματα παραγωγής μουσικής.

Σήμερα τα πολυβραβευμένα προϊόντα της accusonus χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως αλλά και από βραβευμένους με Grammy παραγωγούς που έχουν συνεργαστεί με ηχηρά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας όπως οι Bob Dylan, Lou Reed, Goo Goo Dolls, Super Furry Animals, Wilco, Sia, Shakira, Alex Clare, Noel Galagher, Prodigy, Michael Jackson, Trey Songz, Pussycat Dolls, Jessica Simpson και Jennifer Lopez.

Το 2018 η accusonus επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με την Adobe Inc. Η πατενταρισμένη τεχνολογία της Accusonus ενσωματώθηκε στα προγράμματα της Adobe για την παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις