Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γερμανία και Γαλλία “εναντίον” Google, Microsoft και Amazon με ευρωπαϊκό δίκτυο cloud

Τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού δικτύου cloud, ονόματι Gaia-X, προωθεί η γερμανική κυβέρνηση, με στόχο οι επιχειρήσεις της να μην στρέφονται σε ξένους παρόχους όπως η Google, η Microsoft και η Amazon – και η Γαλλία συμφωνεί.

“Τα δεδομένα θα είναι η πιο σημαντική πρώτη ύλη στο μέλλον”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Peter Altmaier, αυτή την εβδομάδα και πρόσθεσε: “Η ευρωπαϊκή οικονομία χρειάζεται επειγόντως υποδομές που να διασφαλίζουν την κυριαρχία των δεδομένων”.

Βέβαια αυτή δεν είναι μια αποκλειστικά κυβερνητική πρωτοβουλία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα γερμανικά σχέδια έγιναν με τη “βοήθεια” μεγάλων γερμανικών επιχειρήσεων όπως η Deutsche Telekom, η Deutsche Bank, η Siemens και η Bosch.

Την πρωτοβουλία της Γερμανίας υποστηρίζει, όπως προαναφέραμε, και η γαλλική κυβέρνηση, η οποία θέλει επίσης να “σπάσει” το μονοπώλιο των Αμερικανών παρόχων και ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει συγκαλέσει τοπικές εταιρείες τεχνολογίας όπως η OVH και η Dassault Systèmes για να εργαστούν σε παρόμοια σχέδια.

Και μπορεί η κάθε χώρα να έχει τα δικά της σχέδια, ωστόσο, σύμφωνα με τον Altmaier, οι δύο χώρες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη του “κορμού” της Gaia-X, και στις αρχές του επόμενου έτους θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

“Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η στενή συνεργασία μεταξύ Γαλλίας, Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της τεχνολογικής επανάστασης του 21ου αιώνα”, δήλωσε σχετικά ο Γάλλος ομόλογός του, Bruno Le Maire.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις