Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο “Ψηφιακός Νοέμβριος” για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος φέρνει για πρώτη φορά στη χώρα μας τον “Ψηφιακό Νοέμβριο”, μια διεθνή εκδήλωση αφιερωμένη στη ψηφιακή δημιουργία και στις καινοτόμες πρακτικές, όπου όλοι καλούνται να παίξουν, να δοκιμάσουν, να ανακαλύψουν και να ανταλλάξουν ιδέες.

Τι σημαίνει αυτό; Μέχρι το τέλος του μήνα το Γαλλικό Ινστιτούτο θα φιλοξενήσει διάφορες (δωρεάν) εκδηλώσεις και δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και συναυλίες, εργαστήρια εκθέσεις και ομιλίες, με βασικό άξονα τέσσερις λέξεις – κλειδιά: Σκέψη, Δημιουργία, (Από)κωδικοποίηση, Παιχνίδι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του “Ψηφιακού Νοεμβρίου”:

Τα Σάββατα 09, 16 & 23.11.2019 | Εργαστήρια ψηφιακού κώδικα γένους θηλυκού!
Μύηση μιας ομάδας 25 κοριτσιών ηλικίας 11 με 15 ετών στην σύνταξη κώδικα. Σε συνεργασία με την ένωση Mataroa.

> 09 & 23.11.2019 | Éditathons : Οι πρώτοι μαραθώνιοι δημιουργίας εκπαιδευτικών εργαλείων | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Οι καθηγητές γαλλικής γλώσσας καλούνται να συμμετάσχουν σε τρεις εκπαιδευτικούς μαραθώνιους « éditathons » που θα διοργανωθούν στην Αθήνα, στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δημιουργήσουν περιεχόμενο ψυχαγωγικού χαρακτήρα για την εκπαιδευτική πλατφόρμα IFprofs-Grèce, και το οποίο θα είναι προσβάσιμο από τους καθηγητές γαλλικών παγκοσμίως.

> κάθε Παρασκευή του Νοεμβρίου, 16.00 με 18.00 | Μαθήματα Γαλλικών εξ αποστάσεως
Το Γαλλικό Ινστιτούτο προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να έρθουν και να ανακαλύψουν πως γίνεται ένα μάθημα γαλλικών εξ αποστάσεως με διασκεδαστικό και φιλικό τρόπο!

> Από 05 ως 30.11.2019 | Έκθεση & εργαστήρια βιντεοπαιχνιδιών « S’il vous play »
Μια έκθεση που θα μυήσει το κοινό στην πλούσια ανεξάρτητη γαλλική δημιουργία στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνονται εργαστήρια με ελεύθερη συμμετοχή.
Τρίτη με Παρασκευή, 15.00 με 19.00 και τα Σάββατα, 10.00 με 14.00

> 21.11.2019, 19.00 | Πλατό media : Ψηφιακός κόσμος χωρίς γυναίκες: αδιανόητο και μη αποδεκτό
Ένα Plateau-Media που θα επικεντρωθεί στη σχέση γυναίκας και ψηφιακού κόσμου και θα δώσει το λόγο σε όσες θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και τα πρότζεκτ τους.

> 21.11.2019, 11.00│Στρογγυλή τράπεζα : Νέα εικονική και αυξημένη πραγματικότητα: τάσεις, εφαρμογές και ανάπτυξη για τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση
Μια στρογγυλή τράπεζα που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Power X, με θέμα την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα και την εφαρμογή της στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και της εκπαίδευσης. Mε την υποστήριξη του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

> 21-23.11.2019 │Έκθεση: Εικονική πραγματικότητα: μια κατάδυση σε εικονικούς κόσμους με άπειρες δυνατότητες.
Μια αποκλειστική επιλογή VR ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και καλλιτεχνικής κληρονομιάς θα προβάλλονται για τρεις μέρες στο Γαλλικό Ινστιτούτο με ελεύθερη είσοδο.

> 28.11.2019 │ Dj set Olga Kouklaki στο Gazarte
Βουτάδων 32-34, Γκάζι, Μετρό Κεραμεικός
Άνοιγμα θυρών 21.00, έναρξη στις 22.00

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις