Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυξάνονται σημαντικά οι μη τραπεζικοί “παίκτες” στον τομέα των πληρωμών

Ένας στους τέσσερις οργανισμούς που προσφέρουν υπηρεσίες και εργαλεία πληρωμών σήμερα δεν είναι τραπεζικός, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών.

Οι νέοι, μη τραπεζικοί «παίκτες» που προσφέρουν χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες αυξάνονται σημαντικά, καθώς πριν έξι χρόνια αντιστοιχούσαν στο 14% της συνολικής αγοράς. Οι ίδιες οι τράπεζες, ερωτώμενες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που επηρεάζονται περισσότερο από την τεχνολογία, κατατάσσουν τις πληρωμές πρώτες – τόσο για σήμερα όσο και για τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Το παραδοσιακό τραπεζικό οικοσύστημα αποδιοργανώνεται από fintechs αλλά και μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες» αναφέρει η έκθεση της τράπεζας, τονίζοντας ότι το «τοπίο» των πληρωμών συνεχίζει να αλλάζει λόγω της καινοτομίας, των αλλαγών στις προτιμήσεις των καταναλωτών, των νέων συστημάτων, μεθόδων αλλά και παικτών «που διαμορφώνουν το μέλλον των πληρωμών».

Φυσικά, τα στοιχεία αυτά δεν προκαλούν εντύπωση αφού οι fintechs τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, προσελκύουν το κοινό αλλά και μεγάλες χρηματοδοτήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Revolut, η οποία μέσα σε λίγα χρόνια έχει καταφέρει να μπει σε τροχιά παγκόσμιας επέκτασης, αλλά και η N26, της οποίας οι πελάτες αυξάνονται ραγδαία, ξεπερνώντας αυτούς παραδοσιακών ιδρυμάτων και τραπεζών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις