Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Adidas “σφραγίζει” τα ρομποτικά εργοστάσιά της σε Γερμανία και ΗΠΑ

H Adidas «σφραγίζει» τα ρομποτικά εργοστάσια της σε Γερμανία και ΗΠΑ, το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τα δύο Speedfactories, που λειτουργούσαν σε συνεργασία με την γερμανική εταιρεία πλαστικών Oechsler, θα κλείσουν, όμως μέρος των εργασιών τους θα πραγματοποιείται πλέον από δύο -φθηνότερους- προμηθευτές στην Ασία.

Το παράδοξο εδώ ήταν ότι τα εργοστάσια αυτά δημιουργήθηκαν με στόχο να επαναφέρουν την παραγωγή αθλητικών παπουτσιών στις «δυτικές αγορές» αλλά και για να σταματήσει η Adidas να βασίζεται τόσο σε προμηθευτές από την Ασία, οι οποίοι συχνά κατηγορούνται για τι συνθήκες εργασίας που προσφέρουν εργαζομένους τους.

Η Adidas επίσης ήλπιζε ότι τα Speedfactories θα επιτάχυναν την παραγωγή και θα μείωναν τα έξοδα αλλά και τον χρόνο που συνεπάγεται με τις μεταφορές από και προς την Ασία. Τώρα η εταιρεία φαίνεται ότι αλλάζει την τακτική της – στην ανακοίνωση αναφέρει ότι θα «συγκεντρώσει τους πόρους της στον εκσυγχρονισμό των άλλων προμηθευτών της».

«Ενώ κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους η Adidas διακόπτει την παραγωγής των Speedfactories, λυπούμε για αυτή την απόφαση», δήλωσε σχετικά ο Dr. Claudius M. Kozlik, διευθύνων σύμβουλος της Oechsler, τονίζοντας βέβαια ότι η «στενή συνεργασία» μεταξύ των δύο εταιρειών θα συνεχιστεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις