Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Balderton Capital: Νέο fund 400 εκατ. δολαρίων για ευρωπαϊκές startups

H Balderton Capital «έκλεισε» ένα νέο fund ύψους 400 εκατ. δολαρίων με στόχο να υποστηρίξει ευρωπαϊκές startups.

Πρόκειται για το έβδομο fund του βρετανικού VC– από την ίδρυση του το 2000 – και θα «μοιραστεί», μέσω χρηματοδοτήσεων Α’ Γύρου, σε εταιρείες οι οποίες επιδεικνύουν πρωτοποριακή τεχνολογία και ισχυρή δυναμική.

«Γνωρίζουμε από την 20ετή εμπειρία της εταιρείας μας στις ευρωπαϊκές επενδύσεις ότι ο Α’ Γύρος είναι ένα κομβικό σημείο στη διαδρομή μιας startup – είναι μια μαγική στιγμή όπου βγαίνει στην αγορά, είναι έτοιμη να αναπτυχθί και πρέπει να λάβει αποφάσεις που μπορούν να επηρεάσουν την τροχιά ανάπτυξής της για τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Bernard Liautaud, managing partner της Balderton Capital.

Σύμφωνα με το Tech.eu, το νέο fund θα διαχειρίζεται μία επενδυτική ομάδα 15 ατόμων, η οποία θα εργάζεται σε όλη την Ευρώπη. Η εταιρεία άλλωστε, πέραν της έδρας της που είναι στο Λονδίνο, έχει μόνιμα προσωπικό τόσο στο Παρίσι όσο και στο Βερολίνο για να βρίσκεται κοντά σε αυτά τα τεχνολογικά οικοσυστήματα και να υποστηρίζει τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου της που βρίσκονται εκεί.

Όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο του, το VC έχει επενδύσει σε εταιρείες από 15 ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένων των Aircall (Παρίσι), Depop (Μιλάνο), Peakon (Κοπεγχάγη), Revolut (Λονδίνο) και Voi (Στοκχόλμη). Συνολικά οι εταιρείες της Balderton έχουν καταφέρει να σηκώσουν πάνω από 2 δις πρόσθετης χρηματοδότησης και δραστηριοποιείται σε 50 χώρες στον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις