Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Samsung επενδύει στην fintech M-Daq και ανεβάζει την αξία της

H M-Daq, fintech startup με έδρα τη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε ότι ο επενδυτικός βραχίονας της Samsung (Samsung Venture Investment Corporation) συμμετείχε, μαζί με άλλους επενδυτές στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της.

Παρ’ότι η εταιρεία δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσό, δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η επένδυση της Samsung ανεβάζει την αξία της εταιρείας στα 368 εκατ. δολάρια, από τα 184 εκατ. που “βρισκόταν” τον Νοέμβριο του 2015.

Η M-Daq, η οποία ιδρύθηκε το 2010, έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα η οποία διευκολύνει τις διασυνοριακές δραστηριότητες διαφόρων βιομηχανιών. Η εταιρεία χρησιμοποιεί ιδιόκτητη τεχνολογία δεδομένων, υποστηρίζεται -σύμφωνα με την ιστοσελίδα της- από τα δύο τρίτα των παγκοσμίων παρόχων ξένου συναλλάγματος συνεργάζεται με τις Taobao, AliExpress, TMall, CGS-CIMB και CYS Global Remit.

Σχετικά με την επένδυση, η M-Daq ανέφερε: “Η Samsung είναι ένας επενδυτής – κλειδί που θα διευκολύνει τη στρατηγική μας επέκταση στην Κορέα εντός και εκτός του οικοσυστήματος της”. Από εδώ και στο εξής, η Samsung και η M-Daq θα συνεργαστούν, λοιπόν, με στόχο την επέκταση της λύσης της εταιρίας. Με τη νέα χρηματοδότηση, η M-Daq σχεδιάζει επίσης να ενισχύσει γενικότερα τις λύσεις που προσφέρει σε ασιατικές χώρες.

Με πληροφορίες από το techinasia.com

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις