Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Aργύρης Τζικόπουλος στο “τιμόνι” του Junior Achievement Europe

Ο Γενικός Διευθυντής (CEO) του Junior Achievement Greece, Aργύρης Τζικόπουλος, εξελέγη Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Junior Achievement Europe από τους συναδέλφους του στα συνολικά 41 παραρτήματα του Junior Achievement σε όλη την Ευρώπη και θα τους εκπροσωπεί στα Διοικητικά Συμβούλια του JA EUROPE και JA WORLDWIDE με δικαίωμα ψήφου.

Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε στο Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο του Junior Achievementπου διεξάγεται αυτές τις ημέρες (18-22 Noεμβρίου 2019) στο Βερολίνο με συμμετέχοντες εκπροσώπους και διευθυντικά στελέχη 75 χωρών του Junior Achievement από όλο τον κόσμο.

Τον κ. Τζικόπουλο βράβευσε η CEO του JA Europe Caroline Jenner, μαζί με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Junior Achievement Europe, Adam Warby. Μαζί με την ανάληψη της Προεδρίας ο κ. Τζικόπουλος παρέλαβε και το βραβείο της 2ης Πανευρωπαϊκής θέσης που κατέκτησε το Junior Achievement Greece, με την οποία η Ελλάδα ανακηρύχθηκε MODEL NATION.

“Δεσμεύομαι να εργαστώ ακόμα πιο εντατικά”

Αναλαμβάνοντας επίσημα τα καθήκοντά του, ο κ. Τζικόπουλος δήλωσε: «Μετά από 5 χρόνια στον οργανισμό Junior Achievement Greece, έχω τη μεγάλη τιμή να αναλάβω τη θέση του Chair of the Board of Executives του Junior Achievement Εurope. Η ανάληψη των νέων καθηκόντων, που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του JA Global Leadership Conference στο Βερολίνο, με δεσμεύει ώστε να εργαστώ ακόμα πιο εντατικά για την προώθηση της επιχειρηματικής σκέψης, της καινοτομίας και του οικονομικού εγγραμματισμού στα σχολεία της χώρας μας αλλά και όλης της Ευρώπης. Είναι η ώρα το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό δρόμο, να υιοθετήσει καλές πρακτικές και να εκσυγχρονιστεί έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον μαθητή».

Η CEO του JA Σουηδίας, Cecilia Nykvist, προηγούμενη κάτοχος της Προεδρίας, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένη που ο Έλληνας CEO, o Aργύρης Τζικόπουλος εξελέγη νέος Πρόεδρος των CEOs των 41 παραρτημάτων του Junior Achievement στην Ευρώπη. Του εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία». Ο CEO του Junior Achievement Worldwide, Asheesh Advani, δήλωσε πως ο Αργύρης Τζικόπουλος είναι «ένας εξαιρετικός ηγέτης» και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο σπουδαίο ρόλο που αναλαμβάνει.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου JA Global Leadership Conference στο Βερολίνο, ο κ. Τζικόπουλος τιμήθηκε για την 5ετή δράση και συνεισφορά του στο Junior Achievement Greece, το οποίο τα έτη της θητείας του, έχει αναδειχθεί σε έναν οργανισμό που δίνει στους εφήβους αναρίθμητες επαγγελματικές και κοινωνικές δεξιότητες και κυρίως γεμίζει τους μαθητές και τις μαθήτριες χαρά και δύναμη.

 

Το Junior Achievement Worldwide

Το Junior Achievement Worldwide, που υλοποιεί βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα επιχειρηματικότητας σε 120 χώρες, είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, με ιστορία 100 ετών. Το δημοφιλέστερο πρόγραμμα-διαγωνισμός του Junior Achievement είναι η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» – «The Company Programme» που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες 15 έως και 18 ετών. Στην Ελλάδα συμμετέχουν με μεγάλη επιτυχία εδώ και 15 χρόνια, χιλιάδες Γυμνάσια και Λύκεια, ακόμα και από ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, ενώ το πρόγραμμα έχει τεθεί για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Στόχος του Junior Achievement Greece είναι η επέκταση του προγράμματος σε όλα τα ελληνικά σχολεία καθώς με τη δράση τους, οι μικροί «επιχειρηματίες», αλλάζουν τις ζωές τους και την Ελλάδα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις