Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 109 εκατ. δολαρίων για τους αισθητήρες της Vayyar Imaging

H Ισραηλινή Vayyar Imaging, παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία ραντάρ, σήκωσε χρηματοδότηση 109 εκατ. δολαρίων με την Koch Disruptive Technologies να ηγείται και όλους τους υφιστάμενους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Battery Ventures, Bessemer Ventures, ICV, ITI, WRVI Capital, και ClalTech, να συμμετέχουν.

Η Vayyar αναπτύσσει την επόμενη γενιά τεχνολογίας απεικόνισης που είναι “μικροσκοπική”, προσιτή και αρκετά ευέλικτη για να επηρεάσει τη ζωή όλων. Η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου η “έξυπνη απεικόνιση” είναι μέρος της καθημερινότητας και όπως φαίνεται μπορεί να το κάνει. Το 2018, αναδείχθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ως “Technology Pioneer” με “δυναμική να αλλάξει την κοινωνία και την βιομηχανία”.

Οι αισθητήρες 4D απεικόνισης της εταιρείας μπορούν να δουν μέσα από τοίχους και αντικείμενα, μπορούν να εντοπίσουν και να χαρτογραφήσουν τα πάντα που συμβαίνουν σε ένα περιβάλλον σε πραγματικό χρόνο. Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα που βασίζονται σε κάμερες και οπτικά συστήματα, οι αισθητήρες της Vayyar δεν συλλέγουν οπτικά δεδομένα και προστατεύουν την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Η Vayyar παρέχει αυτούς τους αισθητήρες σε μια μεγάλη ποικιλία βιομηχανιών, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, το έξυπνο σπίτι, η ρομποτική, η λιανική και η ιατρική. Σύμφωνα με το Tech.eu, η τεχνολογία θα μπορούσε να οδηγήσει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, να εντοπίσει μια διαρροή στα υδραυλικά και να ανιχνεύσει καρκίνο του μαστού. Η “πολυχρηστική” αυτή τεχνολογία έχει φέρει συνολικά στην εταιρεία χρηματοδοτήσεις 188 εκατ. δολαρίων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις