Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Robinhood εγκαταλείπει τις προσπάθειες της να γίνει τράπεζα

Η Robinhood ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τις προσπάθειες της να γίνει τράπεζα. Η χρηματιστηριακή startup απέσυρε οικειοθελώς τη σχετική αίτηση που είχε υποβάλει νωρίτερα φέτος στην αρμόδια αρχή των ΗΠΑ.

Σε δήλωσή του στο CNBC, εκπρόσωπος της Robinhood ανέφερε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει επιδιώκει την αύξηση της συμμετοχής στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ εξέφρασε και την εκτίμηση της εταιρείας προς όλους τους φορείς που δούλεψαν μαζί της κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας.

Σημειώνεται ότι η Robinhood είναι από τις Fintech Startups που έχουν αλλάξει τα δεδομένα στις χρηματιστηριακές συναλλαγές μια και προσφέρει πρόσβαση σε αυτές χωρίς τις υψηλές προμήθειες των χρηματιστηριακών εταιρειών.

Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία σήκωσε χρηματοδότηση 323 εκατ. δολαρίων, η οποία ανέβασε την εκτιμώμενη αξία της στα 7,6 δις. Του γύρου είχε ηγηθεί η DST Global, ενώ συμμετείχαν και άλλοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Ribbit Capital, NEA, Sequoia και Thrive Capital. Μέχρι σήμερα, η Robinhood έχει εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις ύψους 860 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία απολαμβάνει μεγάλη ανάπτυξη, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι η εφαρμογή της είναι δωρεάν. Ενδεικτικό της ανάπτυξης για την οποία μιλάμε είναι η αύξηση των χρηστών της, από 4 σε έξι εκατομμύρια, από το καλοκαίρι έως το τέλος του 2018!

Οι CEOs της εταιρείας, Baiju Bhatt και Vlad Tenev έχουν δηλώσει ότι η είσοδος στο χρηματιστήριο είναι στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, όμως “άμεσος στόχος” της είναι να “αποδιοργανώσει” κι άλλους τομείς του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις