Η Αυστραλία βάζει “τέλος” στα κινητά κατά την οδήγηση με τη βοήθεια της AI

0

“Τέλος” στη χρήση κινητών τηλεφώνων εν ώρα οδήγησης επιδιώκουν να βάλουν οι Αυστραλιανές αρχές, κάνοντας μάλιστα χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας, άρχισε να χρησιμοποιεί τις πρώτες κάμερες που εντοπίζουν αυτόματα τους οδηγούς που χρησιμοποιούν το κινητό τους. Το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να ελέγξει εικόνες οδηγών και εντοπίζει “σημάδια” χρήσης κινητού τηλεφώνου. Στη συνέχεια, οι επιλεγμένες εικόνες ελέγχονται και από ανθρώπους προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν λάθη.

Τους πρώτους τρεις μήνες εφαρμογής του νέου συστήματος, οι παραβάτες θα δέχονται απλώς μία σύσταση ωστόσο μετά τα πρόστιμα θα είναι ακριβά – θα ξεκινούν από 233 δολάρια και θα φτάνουν τα 309 σε περίπτωση παραβίασης σχολικών ζωνών, για παράδειγμα. Οι αρχές είναι πεπεισμένες ότι η νέα αυτή μέθοδος θα μειώσει τα ατυχήματα στους δρόμους.

Στέλεχος της κυβέρνησης δήλωσε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αποφευχθούν 100 ατυχήματα, θανατηφόρα ή με σοβαρούς τραυματισμούς, σε διάστημα πέντε ετών. Αλλά ακόμα κι αν αυτό δεν γίνει στην πράξη, θεωρείται ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά, καθώς οι οδηγοί θα διστάζουν πλέον να μιλήσουν στο τηλέφωνο ή να στείλουν κάποιο μήνυμα όταν ξέρουν ότι ανά πάσα στιγμή μια κάμερα μπορεί να τους καταγράφει.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.