Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ford κατασκευάζει αυτοκίνητα με υπολείμματα καφέ από τα McDonald’s!

Ford και McDonalds ανακοίνωσαν μια… ανατρεπτική συνεργασία με στόχο την κατασκευή τμημάτων αυτοκινήτου από υπολείμματα καφέ!

Πιο συγκεκριμένα, η αυτοκινητοβιομηχανία θα ξεκινήσει σύντομα να χρησιμοποιεί τις αποξηραμένες φλούδες των κόκκων καφέ που αφαιρούνται κατά τη διάρκεια του καβουρδίσματος, για τη δημιουργία εξωτερικών και εσωτερικών τμημάτων του αυτοκινήτου.

Εκτός όμως από το οικολογικό όφελος – που είναι όπως προαναφέρθηκε και ο στόχος της πρωτοβουλίας-, ο καφές θα δώσει επίσης τη δυνατότητα στην εταιρεία να κατασκευάσει εξαρτήματα 20% ελαφρύτερα από τα συμβατικά!

Η Ford χρησιμοποιεί ήδη διάφορα βιώσιμα υλικά όπως η σόγια στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να χρησιμοποιεί μόνο ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα πλαστικά στα οχήματά της. Πρόσθεσε τα υπολείμματα καφέ στη λίστα αυτών των υλικών στη λίστα όταν η ερευνητική ομάδα της διαπίστωσε ότι μπορεί να μετατραπεί σε ένα ανθεκτικό προϊόν, θερμαίνοντάς το και αναμειγνύοντάς το με πρόσθετα υλικά όπως το πλαστικό.

To υλικό που παράγεται από αυτή τη διαδικασία μπορεί έπειτα να μετατραπεί σε μορφή πέλλετ και στη συνέχεια σε οποιοδήποτε άλλο σχήμα. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, η ομάδα της Ford διαπίστωσε μάλιστα ότι το νέο αυτό υλικό έχει “σημαντικά καλύτερες” θερμικές ιδιότητες από το υλικό που χρησιμοποιεί μέχρι τώρα η εταιρεία.

Η McDonald’s από την πλευρά της, αναμένεται να διαθέσει ένα σημαντικό μέρος των υπολειμμάτων καφέ που παράγει για αυτό το project. Κι ενώ δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη η ποσότητα, αξίζει να αναφέρουμε ότι η αλυσίδα παράγει κάθε χρόνο σχεδόν 30 χιλιάδες τόνους υπολειμμάτων καφέ μόνο στις ΗΠΑ!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις