Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Εθνική Τράπεζα “συναντά” το Fintech με νέες υπηρεσίες και app

Σε μια εποχή που οι τεχνολογικές εξελίξεις κινούνται με γρήγορους ρυθμούς και οι καταναλωτές περνάνε όλο και περισσότερο χρόνο της ημέρας τους online, η αγορά είναι «υποχρεωμένη» να αλλάξει προκειμένου να ακολουθήσει αυτές τις εξελίξεις.

Οι τράπεζες, οι οποίες συνήθως δεν φημίζονται για την ταχύτητα με την οποία ακολουθούν τις εξελίξεις, συνέπεια των πολλών και πολλές φορές περίπλοκων κανόνων που είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν. Τον τελευταίο καιρό έχουν δείξει διάθεση να ακολουθήσουν την εποχή, παρουσιάζοντας νέα καινοτόμα προϊόντα.

Πρόσφατα, η Εθνική Τράπεζα μπήκε στο “παιχνίδι” παρουσιάζοντας την υπηρεσία WAIZ, η οποία φιλοδοξεί να γίνει η “ομπρέλα” όλων των τραπεζικών μας λογαριασμών. Τώρα, συνεχίζει την προσπάθειά της με μια νέα web banking εφαρμογή, η οποία θα είναι διαθέσιμη στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Με τη νέα της εφαρμογή, η Εθνική τράπεζα δίνει στον πελάτη την δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού μόνο από το κινητό, χωρίς ο ίδιος να χρειάζεται να επισκεφθεί σε κανένα σημείο κάποιο φυσικό κατάστημα. Το μόνο που χρειάζεται από την μεριά του πελάτη είναι η ταυτότητα του, το εκκαθαριστικό της εφορίας το οποίο και θα αποστείλει με ηλεκτρονικό τρόπο στην τράπεζα και η διαδικασία πιστοποίησης ολοκληρώνεται με βίντεο κλήση μέσω της οποίας εκπρόσωπος της τράπεζας πιστοποιεί τα στοιχεία του.

Οι νέες υπηρεσίες που επιταχύνουν το πέρασμα της Εθνικής Τράπεζας στη νέα ψηφιακή εποχή, διευκολύνουν τον πελάτη σε οποιοδήποτε σημείο και εάν βρίσκεται, εξοικονομούν χρόνο, παρέχουν ασφάλεια και αναβαθμίζουν όλο το φάσμα των τραπεζικών συναλλαγών. Συγκεκριμένα:

Digital customer onboarding – Εγγραφή νέων πελατών στην Εθνική Τράπεζα μέσω κινητού

Η Εθνική Τράπεζα δίνει πλέον τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα να γίνουν πελάτες της Τράπεζας από το κινητό τους, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στο κατάστημα. Μέσω της εφαρμογής NBG Mobile Banking, μπορούν να αποκτήσουν τη «βασική σχέση πελάτη» με την Τράπεζα, δηλαδή: να ανοίξουν λογαριασμό ταμιευτηρίου, να εκδώσουν χρεωστική κάρτα ΕΤΕ (Debit VISA ή Debit MasterCard) και να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης στο i-bank Internet & Mobile Banking. Η διαδικασία διενεργείται εξολοκλήρου μέσω smartphone, με απλά βήματα, και ολοκληρώνεται με επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη μέσω live agent και με ψηφιακή υπογραφή των συμβάσεων. Η υπηρεσία απευθύνεται σε Έλληνες κατοίκους, άνω των 18 ετών, οι οποίοι διαθέτουν Ελληνικό ΑΔΤ ή διαβατήριο σε ισχύ και είναι υπόχρεοι φορολογικά στην Ελλάδα.

Τα βασικά πλεονεκτήματα για τον πελάτη είναι μεταξύ άλλων η ευκολία, ευελιξία, εξοικονόμηση χρόνου και κόπου, καθώς και η πληρότητά της, καθώς δεν περιλαμβάνει περιορισμούς, δεν είναι ένα «soft registration» του πελάτη που θα χρειαστεί να αναβαθμίσει αργότερα μέσω καταστήματος. Ο πελάτης απολαμβάνει τα ίδια ακριβώς προνόμια και υπηρεσίες που θα του παρέχονταν αν πήγαινε σε ένα κατάστημα.

Εγκυρότητα ταυτοποίησης

Η ταυτοποίηση του πελάτη μέσα από το digital onboarding δεν περιορίζεται στην ηλεκτρονική καταχώριση των πιστοποιητικών του (πχ διαβατήριο) αλλά συμπληρώνεται από την επιβεβαίωση της ταυτότητας πελάτη μέσω live agent στο κινητό του. Αυτό διασφαλίζει την ορθότητα και την πληρότητα της διαδικασίας ταυτοποίησης, ώστε να μην απαιτείται σε επόμενο χρόνο να περάσει ο πελάτης από το φυσικό κατάστημα για επιβεβαίωση στοιχείων.

Online αγορά τραπεζικών προϊόντων

Οι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας μπορούν να αποκτήσουν online τραπεζικά προϊόντα ηλεκτρονικά, χωρίς να επισκεφθούν το κατάστημα, όπως χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες και προθεσμιακό λογαριασμό, μέσω του Internet Banking και Mobile Banking. Σύντομα, επίσης, θα υπάρξει η δυνατότητα απόκτησης πιστωτικής κάρτας κι online αίτησης και προέγκρισης στεγαστικού δανείου μέσω του Internet Banking της Τράπεζας

Η ανασχεδιασμένη εφαρμογή Mobile Banking της Εθνικής Τράπεζας έχει μετεξελιχθεί από ένα απλό κανάλι πληροφόρησης και πραγματοποίησης συναλλαγών σε έναν προσωπικό βοηθό που επιτρέπει στον χρήστη να διαχειρίζεται εύκολα τα μηνιαία έξοδά του, να βλέπει συγκεντρωμένες όλες τους τις συναλλαγές και να έχει καλύτερο έλεγχο των οικονομικών του. Μέσα από νέες δυνατότητες, όπως οι άμεσες ειδοποιήσεις και η διαχείριση οικονομικών, ο χρήστης έχει πλήρη εικόνα των εξόδων/εσόδων και των υπολοίπων των λογαριασμών του. Λαμβάνει ακόμη άμεση ενημέρωση για τις κινήσεις στα τραπεζικά του προϊόντα, στα όρια που εκείνος θέτει, κά. Επιπλέον, μέσω του νέου Mobile Banking, οι πελάτες της Τράπεζας μπορούν να διαχειρίζονται άμεσα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των χρεωστικών τους καρτών, για παράδειγμα «πάγωμα» κάρτας ή συγκεκριμένων τύπων συναλλαγών και εκ νέου ενεργοποίηση, δήλωση απώλειας-κλοπής και επανέκδοση, διαχείριση ορίων αγορών.

Νέα έκδοση του Internet Banking της Τράπεζας για ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Το νέο Internet Banking site της Εθνικής Τράπεζας απευθύνεται τόσο σε ιδιώτες πελάτες όσο και σε επιχειρήσεις. Έχει ανασχεδιαστεί πλήρως με στόχο τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη του και έχει υλοποιηθεί με χρήση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας. Παρέχει πλέον ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων τόσο για ιδιώτες πελάτες, όπως για παράδειγμα η διαχείριση καρτών και η online μεταβολή προσωπικών στοιχείων, όσο επίσης και για επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα η ανανέωση εταιρικών νομιμοποιήσεων και η online εκταμίευση εταιρικών δανείων.

Πλατφόρμα Trade Finance

Αποτελεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που παρέχει τη δυνατότητα στους εταιρικούς πελάτες να διαχειρίζονται το χαρτοφυλάκιο Πληρωμών Εισαγωγών, παρακολούθηση εισπράξεων Εξαγωγών, Ενέγγυων Πιστώσεων, Εγγυητικών Επιστολών και να αιτούνται χρηματοδότηση των απαιτήσεων ή υποχρεώσεών τους. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους δηλαδή Ομίλους, Midcaps & SMEs.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις