Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Μπρελόκ” πληρωμών λανσάρει η NatWest!

Η NatWest, θυγατρική της Royal Bank of Scotland, λανσάρει δοκιμαστικά ένα μπρελόκ πληρωμών, το οποίο συνδέεται με το δακτυλικό αποτύπωμα του πελάτη και επιτρέπει την πραγματοποίηση ανέπαφων πληρωμών που μπορούν να φτάσουν έως τα 100 δολάρια, χωρίς την χρήση τραπεζικής κάρτας ή κινητού τηλεφώνου!

Σε ανακοίνωσή της, η τράπεζα αναφέρει ότι στην πιλοτική δοκιμή, που θα διαρκέσει τρεις μήνες, θα συμμετάσχουν 250 πελάτες.  Πρόκειται για το πρώτο μπρελόκ πληρωμών που λανσάρεται από βρετανική τράπεζα και είναι το δεύτερο εγχείρημα της Natwest στον χώρο των βιομετρικών πληρωμών, μετά την δοκιμαστική έκδοση αντίστοιχης κάρτας, τον Οκτώβριο του 2018.

Στόχος της NatWest είναι να λύσει το πρόβλημα των αλλεπάλληλων μηνυμάτων επιβεβαίωσης και ταυτοποίησης που στέλνονται κατά την διάρκεια πληρωμών με άλλες μεθόδους. Η ταυτοποίηση σε αυτήν την περίπτωση θα γίνεται, όπως προαναφέρθηκε, με το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη, το οποίο θα καταχωρείται μια φορά αρχικά, όταν θα γίνεται και η απαραίτητη εγγραφή στην υπηρεσία, μέσω smartphone.
Στη συνέχεια ο χρήστης θα μπορεί να πραγματοποιεί αγορές χρησιμοποιώντας τις ήδη καταχωρημένες πληροφορίες, χωρίς να χρειάζεται επιπλέον ταυτοποίηση.

Ο David Crawford, επικεφαλής της NatWest Effortless Payments, δήλωσε σχετικά: “Μετά τον επιτυχημένο πιλότο της βιομετρικής χρεωστικής κάρτας μας, εξετάζουμε πώς μπορούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω την τεχνολογία […]για να την ενσωματώσουμε στην καθημερινή ζωή των πελατών μας”.  

Σημειώνεται ότι η τράπεζα συνεργάζεται με τις Visa και Giesecke+Devrient Mobile Security για να δοκιμάσει την υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις