Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Toyota ηγείται επένδυσης 50 εκατ. δολαρίων σε startup αυτόνομης οδήγησης

Η May Mobility, μια startup αυτόνομης οδήγησης με έδρα το Michigan σήκωσε χρηματοδότηση Β’ Γύρου, ύψους 50 εκατ. δολαρίων, με επικεφαλής την Toyota.

H χρηματοδότηση, που έρχεται μόλις ένα χρόνο μετά τον Α’ Γύρο της εταιρείας, 22 εκατ. δολαρίων, θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση κάθε τομέα της, συμπεριλαμβανομένου του στόλου αυτόνομων οχημάτων της αλλά και του προσωπικού της.

Η May Mobility έχει δημιουργήσει έναν στόλο 25 αυτόνομων οχημάτων χαμηλής ταχύτητας τα οποία κυκλοφορούν ήδη σε τρεις πόλεις των ΗΠΑ. Η εταιρεία ωστόσο θέλει να ανεβάσει τον αριθμό των οχημάτων της στα 25 ανά πόλη. Μια ανάπτυξη σαν αυτή θα βελτιώσει, σύμφωνα με την ίδια, την οικονομική εικόνα της εταιρείας και τον αντίκτυπό της στις αστικές μεταφορές.

Πέρα όμως από χρήματα, αυτή η επένδυση προσφέρει στην startup και έναν πελάτη – η Toyota επέλεξε την εταιρεία ως έναν από τους “παρόχους αυτόνομης οδήγησης που θα χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές ανοιχτές πλατφόρμες”.

Σύμφωνα με το TechCrunch, η May Mobility θα συνεργαστεί με την Toyota για να εντοπίσει ευκαιρίες στην αγορά και θα είναι ένας από τους βασικούς εταίρους της αυτοκινητοβιομηχανίας στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

“Η Toyota πιστεύει σε αυτό που κάνουμε, στην μεταφορά σαν υπηρεσία, και θέλει να μας υποστηρίξει σε αυτό”, δήλωσε σχετικά ο co-founder and COO της εταιρείας, Alisyn Malek.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις