Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Honda παρουσιάζει “έξυπνο” τιμόνι με το βλέμμα στην αυτονομία

Μια τεχνολογία που ενσωματώνει όλα τα συστήματα ελέγχου ενός αυτοκινήτου στο τιμόνι του, πρόκειται να παρουσιάσει τον επόμενο μήνα – κατά τη διάρκεια του CES 2020 – η Honda.

Η τεχνολογία αυτή θα δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να ξεκινήσει, για παράδειγμα, το αυτοκίνητο πατώντας το τιμόνι δύο φορές, να το σταματήσει απλά τραβώντας το ή να επιταχύνει πιέζοντας απλώς το τιμόνι!

Σε ανακοίνωσή της, η Honda αναφέρει ότι το concept θα έχει πάνω από οκτώ modes που θα μετατρέπουν το αυτοκίνητο από ημι-αυτόνομο σε πλήρως αυτόνομο, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν εάν θα ελέγχουν το όχημά τους ή αν θα το αφήσουν στον “αυτόματο πιλότο”.

“Στο αυτόνομο μέλλον, η Honda πιστεύει ότι οι πελάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν την κινητικότητα με νέους τρόπους, απελευθερωμένοι από την ευθύνη της οδήγησης”, γράφει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. “Την ίδια ώρα, οι πελάτες μπορεί να θέλουν ακόμα να βιώσουν το συναίσθημα και τη συγκίνηση της οδήγησης”.  Γι’ αυτό το λόγο, οι χρήστες θα μπορούν να μεταβούν από το αυτόματο στο χειροκίνητο mode με το πάτημα ενός διακόπτη.

Παράλληλα, οι αισθητήρες του οχήματος, λέει η Honda, θα παρακολουθούν τις προθέσεις του χρήστη να μετατοπίσει το όχημα από τη μία λειτουργία στην άλλη προκειμένου να δημιουργήσει μια “ενστικτώδη εμπειρία οδήγησης”. Και για την πρόληψη ατυχημάτων που προκαλούνται από ανθρώπινο σφάλμα, το αυτόνομο σύστημα οδήγησης θα είναι έτοιμο να παρέμβει και να ελέγξει το όχημα όταν χρειάζεται, καταλήγει.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις