Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η LG λανσάρει την πρώτη της συσκευή κηπουρικής εσωτερικού χώρου

Η LG εγκαινιάζει το πρώτο της εγχείρημα στην καλλιέργεια τροφίμων στο σπίτι με την παρουσίαση μιας συσκευής κηπουρικής εσωτερικού χώρου στην έκθεση CES 2020.

Πρόκειται για μια συσκευή σε μορφή στήλης, η οποία χρησιμοποιεί προηγμένο φωτισμό, έλεγχο θερμοκρασίας και νερού, ολοκληρωμένες συσκευασίες σπόρων και μια καινοτόμο εφαρμογή παρακολούθησης της ανάπτυξης που βοηθά τους χρήστες να καλλιεργούν πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και γευστικά λαχανικά μέσα στο σπίτι τους.

Σχεδιασμένη για εκατομμύρια καταναλωτές παγκοσμίως που θέλουν να γνωρίζουν τα ακριβή συστατικά στο φαγητό τους και από πού προέρχονται, η συγκεκριμένη συσκευή κηπουρικής εσωτερικού χώρου καλλιεργεί τραγανά, φρέσκα μυρωδικά και λαχανικά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι ιδανική για κατοίκους της πόλης ή για όσους ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό και οικολογικό τρόπο ζωής.

Πώς λειτουργεί

Χρησιμοποιώντας ευέλικτες μονάδες, η συσκευή μιμείται τις βέλτιστες συνθήκες εξωτερικού χώρου, συνδυάζοντας ακριβώς τη θερμοκρασία μέσα στο μονωμένο ντουλάπι ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Τα LED φώτα, η κυκλοφορία αέρα και η ελεγχόμενη διαχείριση ροής νερού επιτρέπουν στους σπόρους να αναπτυχθούν και να μετατραπούν σε τρόφιμα. Το προηγμένο σύστημα κηπουρικής είναι ικανό να συγκρατεί έως και 24 πακέτα σπόρων, αρκετά για μια τετραμελή οικογένεια που επιθυμεί να απολαμβάνει τα υγιεινά οφέλη και τις γαστρονομικές απολαύσεις ενός ευρύ φάσματος εγχώριων βρώσιμων προϊόντων.

Ένα βασικό στοιχείο της αυτοματοποιημένης λύσης κηπουρικής είναι η τεχνολογία τροφοδοσίας νερού της LG, η οποία κατανέμει ομοιόμορφα την ακριβή ποσότητα νερού που χρειάζονται τα φυτά. Αυτή η βασική τεχνολογία εμποδίζει την ανάπτυξη άλγης και δυσάρεστων οσμών για ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον, όπου μπορούν να αναπτυχθούν ασφαλή, φυσικά μυρωδικά και λαχανικά. Ταυτόχρονα, μια εφαρμογή για smartphone βοηθά τους χρήστες να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν τα φυτά τους, προσφέροντας χρήσιμη καθοδήγηση σε κάθε βήμα της διαδικασίας για να εξασφαλιστεί κάθε φορά μια επιτυχής συγκομιδή. Οι ολοκληρωμένες συσκευασίες που περιέχουν σπόρους, σφάγνον (peat moss) και λίπασμα, είναι σχεδιασμένες για άμεση φύτευση. Τα αρχικά πακέτα θα περιλαμβάνουν 20 διαφορετικές ποικιλίες, όπως το μαρούλι ρωμάνα και άλλα είδη μαρουλιού, ρόκα, σικορέ και βασιλικό.

«Δεδομένου ότι ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές σήμερα είναι χορτοφάγοι και ακολουθούν έναν vegan τρόπο ζωής, ήταν σημαντικό για εμάς να υιοθετήσουμε αυτήν την τάση», δήλωσε ο Song Dae-hyun, πρόεδρος της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. «Η πρώτη μας λύση κηπουρικής εσωτερικού χώρου αποτελεί ένα νέο υπόδειγμα για την LG στις οικιακές συσκευές, προσφέροντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής για τους καταναλωτές και παράλληλα τη χαρά να καλλιεργούν τα δικά τους τρόφιμα, σύμφωνα με τον γενικό στόχο της LG να κάνει τη ζωή καλύτερη».

LG εναντίον… CityCrop

Στον τομέα των καλλιεργειών εσωτερικού χώρου δραστηριοποιείται και η ελληνική Startup CityCrop, η οποία ιδρύθηκε το 2015. Η CityCrop έχει αναπτύξει επίσης μια πλήρως αυτοματοποιημένη συσκευή καλλιέργειας εσωτερικού χώρου, η οποία βασίζεται στην υδροπονία και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να καλλιεργούν φρέσκα και υγιεινά λαχανικά, βότανα και φρούτα όλο το χρόνο σε εσωτερικό χώρο (σπίτι, γραφείο, κ.ά.), σε συνδυασμό με την αντίστοιχη mobile εφαρμογή από την οποία μπορούν να ελέγχουν τις καλλιέργειές τους.

Η εταιρεία, η οποία ξεκίνησε από το egg της Eurobank, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει πολλές φορές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Μία από αυτές ήταν στο startupbootcamp | IoT connected devices αλλά και στα  StartUp Europe Awards, όπου η CityCrop πήρε το βραβείο της καλύτερης startup στην Ευρώπη στην κατηγορία Έξυπνες Πόλεις (Smart Cities). Σήμερα, η Startup δραστηριοποιείται τόσο στην Αθήνα όσο και στο Λονδίνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις