Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα 50 δις “άγγιξαν” οι πωλήσεις στο App Store της Apple το 2019

Η Apple δεν αποκαλύπτει ποτέ τα έσοδα του App Store ανά έτος, αλλά από το 2013 δημοσιεύει κάποια στατιστικά, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων που πληρώνει σε προγραμματιστές.

Έτσι λοιπόν είναι γνωστό ότι οι δημιουργοί εφαρμογών λαμβάνουν το 70% της τιμής πώλησης μιας εφαρμογής στο App Store, ποσό που ανεβαίνει στο 85% τον δεύτερο χρόνο της συνδρομής. Με αυτές τις πληροφορίες, είναι δυνατό να υπολογίσει κανείς το μέγιστο ποσό που λαμβάνει η Apple από το “κατάστημά” της.

Έτσι έγινε και χθες, όταν η Apple, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ανακοίνωσης της για τις επιδόσεις της το προηγούμενο έτος, αποκάλυψε ότι έχει “δώσει” 155 δισ. δολάρια σε προγραμματιστές από το 2008. Γνωρίζοντας – και πάλι από την εταιρεία – ότι τον Ιανουάριο το ποσό αυτό ήταν στα 120 δις και λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, οι υπολογισμοί δεν άργησαν να γίνουν: οι συνολικές πωλήσεις στο App Store της Apple ξεπέρασαν τα 50 δις το 2019!

Σύμφωνα με το CNBC, τα δεδομένα αυτά ανεβάζουν το App Store -σαν ξεχωριστή οντότητα από την Apple- στο νούμερο 64 του Fortune 500, πάνω από τη Cisco και πάνω από τη Morgan Stanley! Βέβαια, η γενικότερη ανάπτυξη του App Store φαίνεται να επιβραδύνεται. Το ποσό των 35 δις που η Apple έδωσε σε δημιουργούς το 2019 ήταν μόνο κατά 2,9% υψηλότερο από αυτό των 34 δις που καταγράφηκε το 2018, ενώ το 2017 ο ρυθμός ανάπτυξης των πληρωμών ήταν στο 30%.

Ρεκόρ πωλήσεων την Πρωτοχρονιά

Όπως προαναφέρθηκε, η Apple έκανε μια γενικότερη ανακοίνωση χθες, με στόχο να δείξει τη δυναμική της τη δεδομένη χρονική στιγμή, ειδικά στον χώρο των υπηρεσιών, όπου και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση το 2019.

Τα πιο σημαντικά στοιχεία που αποκάλυψε:

  • Το App Store είχε πωλήσεις 1,42 δις από τις 24 έως τις 31 Δεκεμβρίου
  • Την Πρωτοχρονιά το App Store κατέγραψε ρεκόρ εσόδων (για μια ημέρα), στα 386 εκατ. δολάρια
  • 50% των χρηστών του Apple Music έχουν χρησιμοποιήσει τη νέα λειτουργία “lyric syncing”
  • Το Apple News έχει πάνω από 100 εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Καναδά
  • Το Apple Podcasts έχει πάνω από 800,000 εκπομπές
  • Το 75% των χρηστών του iCloud χρησιμοποιούν διπλή ταυτοποίηση, μια μέθοδο σύνδεσης που προστατεύει τον χρήστη περισσότερο από επιθέσεις
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις