Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στελέχη της Google σήκωσαν 13,2 εκατ. για να “χτίσουν” νέα τραπεζική πλατφόρμα

Δύο από τους συνιδρυτές του Google Pay στην Ινδία, Sujith Narayanan και Sumit Gwalani, εξασφάλισαν χρηματοδότηση από τρία κορυφαία VCs για να δημιουργήσουν μια νέα ψηφιακή τραπεζική πλατφόρμα που θα απευθύνεται σε milennials στην Ινδία.

Πιο συγκεκριμένα, η Startup τους, που ονομάζεται epiFi και ιδρύθηκε πριν μόλις οκτώ μήνες, σήκωσε 12,3 εκατ. δολάρια. Οι Sequoia Capital και Ribbit Capital ηγήθηκαν του γύρου, ο οποίος ανέβασε την αξία της εταιρείας στα 50 εκατ. δολάρια, ενώ στη χρηματοδότηση συμμετείχε και ο ιδρυτής της Nubank, David Velez.

Όπως αναφέρει ο Narayanan στο TechCrunch, στόχος της νέας πλατφόρμας είναι να βοηθήσει τους πελάτες της να κατανοούν καλύτερα τα μοτίβα “πίσω” από τα έξοδά τους και να λαμβάνουν πιο σωστές αποφάσεις σχετικά με τις αποταμιεύσεις και τις επενδύσεις τους.

“Όταν δημιουργήσαμε το Google Tez (το σημερινό Google Pay), συνειδητοποιήσαμε ότι το οικονομικό ταξίδι ενός καταναλωτή εκτείνεται πέρα από τις ψηφιακές πληρωμές. Θέλει ασφάλιση, δανεισμό, επενδυτικές ευκαιρίες και πολλαπλά προϊόντα.”, εξηγεί.

Σημειώνεται ότι η epiFi έχει ήδη 24 υπαλλήλους, κάποιοι από τους οποίους “μετακόμισαν” εκεί από μεγάλες εταιρείες όπως το Netflix και η PayPal.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις