Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι βρετανικές Startups “ξεπερνούν” ΗΠΑ και Κίνα με επενδύσεις 13,2 δις!

Πάνω από 13,2 δις δολάρια “σήκωσαν” οι βρετανικές tech Startups το 2019, σημειώνοντας ένα ιστορικό ρεκόρ. Στη “σκιά” του Brexit, το συνολικό ποσό των επενδύσεων στη χώρα αυξήθηκε κατά 44%, ενώ την ίδια ώρα οι επενδύσεις σε αμερικανικές και κινεζικές Startups “μειώθηκαν” κατά 20% και 65% αντίστοιχα!

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι ΗΠΑ και Κίνα βρέθηκαν “μπροστά” όσον αφορά τις συνολικές επενδύσεις. Οι τεχνολογικές επιχειρήσεις στις δύο χώρες εξασφάλισαν 116 δις και 33,5 δις δολάρια αντίστοιχα το περασμένο έτος. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από έρευνα των Tech Nation and Dealroom, στην οποία διαπιστώνεται επίσης ότι οι τομείς που “κυριάρχησαν” το 2019, από επενδυτικής άποψης, ήταν το Fintech και το Healthtech.

Μόνο οι Fintech Startups στο Ηνωμένο Βασίλειο σήκωσαν πέρυσι χρηματοδοτήσεις ύψους 5,9 δισ. δολαρίων, ποσό επτάμισι φορές μικρότερο από τις αντίστοιχες γαλλικές Startups. Μία από τις μεγαλύτερες Fintech επενδύσεις της χρονιάς ήταν η χρηματοδότηση 113 εκατ. λιρών που “έκλεισε” η Monzo στις αρχές τη χρονιάς, ενώ σίγουρα η κορυφαία ανεξαρτήτως αντικειμένου ήταν αυτή της Deliveroo που έφτασε τα 575 εκατ. δολάρια.

Βάσει των παραπάνω, η Βρετανία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως, μπροστά από όλη την Ευρώπη, με επενδύσεις που ξεπερνούν αυτές της Γερμανίας και της Γαλλίας μαζί! Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, το Λονδίνο είναι η τέταρτη καλύτερη πόλη στον κόσμο όσον αφορά τις Startup χρηματοδοτήσεις, πίσω από το Σαν Φρανσίσκο, το Πεκίνο και τη Νέα Υόρκη.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι, όπως προαναφέρθηκε, η συνεχιζόμενη αυτή αύξηση των χρηματοδοτήσεων στον τεχνολογικό τομέα, επετεύχθη, παρά την ανησυχία που κυριαρχούσε όλο το 2019 σχετικά με το Brexit και τις επιπτώσεις που ενδεχομένως θα είχε στον τομέα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις