Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ηλεκτρικά και υβριδικά όλα τα μοντέλα της Subaru μέχρι το 2035

Έτοιμη να μπει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης φαίνεται η Subaru. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να καταργήσει όλα τα βενζινοκίνητα μοντέλα της μέσα στα επόμενα 15 χρόνια.

Η Subaru μαζί με την Toyota – η οποία κατέχει το 8,7% της πρώτης – αναπτύσσουν μαζί δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια. Η παραγωγή θα συνεχιστεί και με άλλα μοντέλα και, σύμφωνα με την εταιρεία, μέχρι το 2030, τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά οχήματα θα αποτελούν το 40% της ετήσιας παγκόσμιας παραγωγής της.

H στενή συνεργασία της με την Toyota, όμως, επεκτείνεται και στα υβριδικά οχήματα. Η Subaru επενδύει ένα τεράστιο ποσό χρημάτων για την προσαρμογή της υβριδικής τεχνολογίας της Toyota στα οχήματα της ενώ το μοντέλο Crosstrek το οποίο είχε λανσάρει η Subaru το 2018 είναι προϊόν αυτής της συνεργασίας.

Ωστόσο, τώρα, όπως όλα δείχνουν, η Subaru θέλει να δημιουργήσει υβριδικά αυτοκίνητα τα οποία θα είναι “δικά της”.  Στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας πρόσφατα έκαναν λόγο για την κυκλοφορία ενός “ισχυρού υβριδικού”, κατασκευασμένου ξανά με την τεχνολογία της Toyota, ωστόσο δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες. Ο Tetsuo Onuki, CEO της Subaru επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας:

“Παρόλο που χρησιμοποιούμε την τεχνολογία της Toyota, θέλουμε να κάνουμε υβριδικά αυτοκίνητα που να ξεχωρίζουν ως Subaru. Όχι μόνο για τη μείωση των εκπομπών CO2, αλλά και για την περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας και της απόδοσης των οχημάτων”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις