Ζαριφόπουλος: Ψηφιακός μετασχηματισμός της επιχειρηματικότητας με 5G και Startups

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με θέμα το πρόγραμμα ΚΕΠ Plus, ανέφερε ότι το 5G θα έρθει εμπορικά στην χώρα μας μέχρι τα μέσα του 2021.

Συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος επεσήμανε ότι «ο ψηφιακός μετασχηματισμός που προωθεί η κυβέρνηση, αναπτύσσεται σε πέντε βασικούς πυλώνες:

  • Την αναβάθμιση των υποδομών.
  • Το ανθρώπινο δυναμικό
  • Την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του κράτους προς τον πολίτη
  • Την ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς της οικονομίας
  • Τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων και συνολικά της επιχειρηματικότητας, μέσω ψηφιακού μετασχηματισμού.

Απευθυνόμενος ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης προς τους συμμετέχοντες στην συνάντηση εργασίας, υπογράμμισε ότι «ακούμε τις προτάσεις των φορέων και θα εξετάσουμε πώς θα τις εντάξουμε στον σχεδιασμό μας».
Όπως πρόσθεσε, «στόχος μας είναι να κάνουμε τα πάντα ει δυνατόν εξ’ αποστάσεως, με ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τις συναλλαγές μας μέσα από το έξυπνο κινητό μας ή τον υπολογιστή μας» και συνέχισε:

«Δεν μιλάμε μόνο για ψηφιοποίηση του κράτους, αλλά και για βελτίωση των υποδομών και αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών. Ως προς τις υποδομές, αυτό που θα κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, είναι οι τεχνολογίες 5G, όπου θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση στο τέλος του 2020.» Μάλιστα, όπως ανέφερε σε αυτό το σημείο, «θέλουμε να πιστεύουμε ότι από το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και ως το τέλος του ερχόμενου έτους θα έχουμε τεχνολογίες 5G στη χώρα».

«Αυτό», όπως σημείωσε, «θα βοηθήσει και τις εξ’ αποστάσεως συναλλαγές, αλλά και τις άλλες εφαρμογές, όπως για παράδειγμα εφαρμογές τηλεϊατρικής, διότι στόχος μας είναι να πάμε την τηλεϊατρική και στο πιο απομακρυσμένο Κέντρο Υγείας, ώστε να μπορεί ο γιατρός εκεί να δώσει τη σωστή γνωμάτευση, έχοντας τη δυνατότητα να πάρει γνωμάτευση από έναν εξειδικευμένο γιατρό ενός μεγάλου νοσοκομείου.»

«Αυτές οι λύσεις», συμπλήρωσε, «θα σώσουν ζωές και δεν μπορούν να εφαρμοστούν αν δεν πάμε σ’ ένα δίκτυο μεγάλων ταχυτήτων τεχνολογίας 5G». Παράλληλα, τόνισε ότι «πρόκειται για ασφαλή τεχνολογία και οι όποιες αντιδράσεις προέρχονται από άγνοια».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις