Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Σπύρος Μάργαρης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Canopy

Στο Διοικητικό συμβούλιο της Canopy, εταιρείας που αναπτύσσει και λειτουργεί μια πλατφόρμα FinTech η οποία εστιάζεται στην περαιτέρω ενδυνάμωση και διασφάλιση οικονομικής αξιοπιστίας προς τους ενοικιαστές, τοποθετήθηκε ο Σπύρος Μάργαρης, κορυφαίος FinTech Influencer και –μεταξύ άλλων- σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της WeFox. Παράλληλα, η εταιρεία στο νέο της Δ.Σ. διόρισε τους Tracy DeGroose (Εκτελεστικό Πρόεδρο της Newsworks), Sabine VanderLinden (InsureTech influencer), David Clamp (πρώην επικεφαλής τεχνολογίας της HISCOX) και Alex Underwood (πρώην Γενικός Σύμβουλος της Brevan Howard).

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάργαρης: “Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος τόσο με την λειτουργία, τις προοπτικές, αλλά και την εν γένει αποστολή της Canopy, βοηθώντας την οικονομική έκθεση και ανθεκτικότητα των ενοικιαστών σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, η εταιρεία επιλύει να τεράστιο σημείο προβληματισμού για τους ενοικιαστές και τους ιδιοκτήτες οικιών με το έξοχα ανεπτυγμένο RentPassport, ένα φορητό προφίλ ενοικίασης και οικονομικών δεδομένων. Σε έναν ψηφιακά συνδεδεμένο κόσμο όπου η παρουσία του Open Banking θα αυξάνεται σταδιακά, ένας ενοικιαστής με το RentPassport της Canopy, θα μπορούσε να νοικιάσει ένα ακίνητο οπουδήποτε στον κόσμο, να πληρώσει το ενοίκιο, να ασφαλίσει την ιδιοκτησία του και το πιο σημαντικό, να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει εξαρχής».

Υπενθυμίζεται πως ο Σπύρος Μάργαρης, venture capitalist και ιδρυτής της εταιρείας Margaris Ventures, «μοιράζει» τον χρόνο του σε πολλαπλές startup επιχειρήσεις στις οποίες έχει επενδύσει από την Ασία μέχρι την Αμερική και την Ευρώπη, ενώ ελέγχει, συμβουλεύει, αλλά και εμπνέει τις ομάδες που διοικούν τις startup εταιρείες στις οποίες έχει πιστέψει και επενδύσει. Διαθέτει εκτενή γνώση στους τομείς των FinTech και InsureTech, καθώς επίσης και στις τεχνολογίες της τεχνητής ευφυίας (Artificial Intelligence – AI), της κυβερνοασφάλειας και του Blockchain.

Πρόκληση η παγκόσμια αγορά του housing

Αυτή τη στιγμή, η αγορά της κατοικίας συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων σε επίπεδο προϊόντος και υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Ταυτόχρονα, όσο κι οξύμωρο κι εάν ακούγεται, είναι και μια από τις πλέον λιγότερο ψηφιοποιημένες! Η συνεχιζόμενη πανδημία του κορωνοϊού εκτιμάται πως θα συμβάλει στην επιτάχυνση του ρυθμού αναζήτησης καινοτομίας στον ευρύτερο τομέα του housing, «επιβραβεύοντας» όσους παρόχους επικεντρώνονται στην οικοδόμηση κεντρικών προτάσεων προς τους δυνητικούς πελάτες τους και οι οποίες δημιουργούν πραγματική αξία για τους πελάτες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας: Εκμισθωτές, ιδιοκτήτες, ενοικιαστές, ασφαλιστές και τράπεζες.

Σήμερα, η Canopy προσφέρει το RentPassport, το οποίο και υποστηρίζεται από δεδομένα Experian και Open Banking, που με την σειρά του εξασφαλίζει ένα δωρεάν προϊόν αναφοράς τόσο για εκμισθωτές, όσο και για ιδιοκτήτες. Επιπροσθέτως, η Βρετανική εταιρεία παρέχει ασφάλιση δίχως την προϋπόθεση πραγματοποίησης καταθέσεων μετρητών, ενώ παρέχει και προστασία οκτώ εβδομάδων. Πρόκειται για ένα εφάπαξ ασφάλιστρο, το οποίο καταβάλλεται από τον μισθωτή και αποτελεί το μοναδικό προϊόν στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο εκτός από την κάλυψη των καταθέσεων των ιδιοκτητών, προστατεύει -επίσης- τους ενοικιαστές, σε περίπτωση σημαντικών γεγονότων κατά την διάρκεια της ζωής ενός ενδιαφερόμενου, όπως λ.χ. την εμφάνιση μιας κρίσιμης ασθένειας, την απώλεια εργασίας κ.ο.κ. Μέσω της υφιστάμενης πολιτικής της Canopy, καλύπτονται ιδιοκτήτες και εκμισθωτές για όλες τις εύλογες αξιώσεις, όπως θα συνέβαινε με την κατάθεση σε μετρητά.

Απώτερος σκοπός της νέας μορφής του Διοικητικού Συμβουλίου της Canopy είναι οι συμμετέχοντες να καταφέρουν να παίξουν καίριας σημασίας ρόλο στην διαμόρφωση του οικονομικού της οικοσυστήματος, προς όφελος του συνόλου των εμπλεκομένων στην αλυσίδα αξίας των ενοικιάσεων. Εξάλλου, τα ονόματα και η προϋπηρεσία των νέων μελών του Δ.Σ. της εταιρείας «υπόσχονται» σημαντική εμπειρία, γνώση και τριβή σχετικά με το αντικείμενο της δόμησης brand τα οποία γνωρίζουν εντυπωσιακή αναγνώριση από την πλευρά των καταναλωτών, καθώς επίσης και ιδιαίτερα ισχυρή διακυβέρνηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις