Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Έλληνες “αγκάλιασαν” το Apple Pay – Πάνω από 53.000 χρήστες σε 4 μήνες

Oι ημερήσιες συναλλαγές έχουν φτάσει τις 15.000, αριθμός που αντιστοιχεί σε ύψος συναλλαγών άνω των 8 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο σε μηνιαία βάση.

Μπορεί να πέρασαν λιγότεροι από 4 μήνες από την στιγμή που η Alpha Bank έφερε στην Ελλάδα το Apple Pay, όμως όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε η τράπεζα, οι Έλληνες καταναλωτές “αγκάλιασαν” την νέα υπηρεσία.

Από τον Απρίλιο που ξεκίνησε η υπηρεσία μέχρι σήμερα, πάνω από 53.000 Πελάτες της Τράπεζας έχουν συνδέσει τις κάρτες τους με το Apple Pay και το χρησιμοποιούν καθημερινά, κάνοντας τις αγορές τους ανέπαφα σε POS ή σε e-shops, χωρίς να πληκτρολογούν το PIN της κάρτας τους, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τους τηλέφωνο ή απλά το ρολόι τους!

Παράλληλα, οι ημερήσιες συναλλαγές έχουν φτάσει τις 15.000, αριθμός που αντιστοιχεί σε ύψος συναλλαγών άνω των 8 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο σε μηνιαία βάση.

«Η υπηρεσία Apple Pay έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στους Πελάτες μας από την πρώτη στιγμή, ενώ ολοένα και περισσότεροι κάτοχοι καρτών Visa και Mastercard της Alpha Bank την επιλέγουν, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η νέα υπηρεσία διευκολύνει τις καθημερινές συναλλαγές τους. Η μεγάλη αυτή ανταπόκριση αναδεικνύει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού στην Alpha Bank και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις στην ελληνική αγορά, όπως είχαμε κάνει και στο παρελθόν με τις πρώτες contactless κάρτες, το πρώτο ψηφιακό πορτοφόλι myAlpha wallet, την πρώτη εφαρμογή πληρωμών μέσω smart watch Garmin Pay κ.ά.», αναφέρει ο Γρηγόρης Πολίτης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Καρτών και Χρηματοδοτήσεων Ιδιωτών της Alpha Bank.

Πώς λειτουργεί το Apple Pay

Η ένταξη των καρτών Alpha Bank στο Apple Pay και η χρήση της υπηρεσίας γίνεται με πολύ απλά βήματα και μέγιστη ασφάλεια.

Αφού ο Πελάτης εγκαταστήσει την εφαρμογή στη συσκευή του και καταχωρήσει την κάρτα του, ο πραγματικός αριθμός της κάρτας δεν αποθηκεύεται πουθενά και στη θέση του δημιουργείται ένας μοναδικός αριθμός λογαριασμού (token), ο οποίος κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται σε ασφαλή περιοχή της συσκευής (secure element), χωρίς να κοινοποιείται στα εμπορικά καταστήματα με τα οποία πραγματοποιείται η συναλλαγή. Κάθε φορά που πραγματοποιείται συναλλαγή, χρησιμοποιείται ο κρυπτογραφημένος αριθμός της κάρτας και η έγκριση γίνεται με έναν μοναδικό κωδικό ασφαλείας.

Στη συνέχεια, οι κάτοχοι μπορούν να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους σε όλα τα καταστήματα με contactless τερματικά, απολύτως ανέπαφα, καθώς δεν απαιτείται καταχώριση ΡΙΝ στο τερματικό και η ταυτοποίηση του κατόχου γίνεται με βιομετρικά στοιχεία από τη συσκευή Apple (face id, touch id). Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την τρέχουσα συγκυρία, καθώς ο κάτοχος δεν έχει καμία επαφή με το πληκτρολόγιο του τερματικού.

Επιπρόσθετα, το Apple Pay μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αγορές στο Internet με πολύ εύκολο και ασφαλή τρόπο.

Σύντομα “how to videos” για την εγγραφή και χρήση του Apple Pay είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Alpha Bank, στον σύνδεσμο https://www.alpha.gr/el/idiotes/kartes/apple-pay.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις