Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Travelplanet24: Οι γυναίκες επιλέγουν να ταξιδεύουν μόνες

Η Travelplanet24 με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας παρουσιάζει μέσα από ένα ενδιαφέρον infographic τις ταξιδιωτικές τάσεις και τις προτιμήσεις των γυναικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Travelplanet24 περισσότερες από 22.000 κρατήσεις πραγματοποιούνται από γυναίκες, ετησίως (1.01.2014 – 25.02.2015), για να ταξιδέψουν αεροπορικώς. Από αυτές το 80% επιλέγουν να ταξιδεύουν μόνες τους ενώ μόλις το 20% επιλέγουν να ταξιδέψουν με παρέα άλλων γυναικών.

Το γυναικείο φύλο όταν ταξιδεύει “μόνο” ή με την παρέα άλλων γυναικών, επιλέγει κυρίως μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Ωστόσο, υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις δυο αυτές κατηγορίες ταξιδιωτών. Συγκεκριμένα, οι Ελληνίδες που ταξιδεύουν μόνες, επιλέγουν ως 5 κορυφαίους προορισμούς όπως το Λονδίνο, το Μόναχο, το Παρίσι, την Κωνσταντινούπολη, και την Σόφια. Από την άλλη όταν οι γυναίκες ταξιδεύουν σε γκρουπ, επιλέγουν ως τους 5 πιο δημοφιλείς προορισμούς το Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη, την Ρώμη, το Άμστερνταμ, και το Παρίσι. Ακόμη πολλές Ελληνίδες, επιλέγουν εξωτικούς προορισμούς. Υψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται το Ντουμπάι, η Μπανγκόκ, το Μπαλί, το Νέο Δελχί, η Τυνησία, το Πεκίνο και το Κανκούν.

Στις 5 τοπ προτιμήσεις αεροπορικών εταιρειών, με φθίνουσα σειρά προτίμησης βρίσκονται η Aegean Airlines, η Ryanair, η Air Serbia, η Lufthansa και η Turkish Airlines. Επιπλέον το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων που επιλέγουν οι γυναίκες ταξιδιώτες, κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 188 ευρώ. Αναλυτικότερα, το φθηνότερο εισιτήριο κόστισε μόλις 4,99 ευρώ για την διαδρομή Αθήνα- Θεσσαλονίκη και το ακριβότερο 1.323 ευρώ με προορισμό το Μαϊάμι.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι γυναίκες προετοιμάζονται και πραγματοποιούν τις κρατήσεις των εισιτηρίων τους κατά μέσο όρο 40 ημέρες πριν την αναχώρηση.

b63050cf3b3cbf9a1cc0557bbf321189

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις