Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EU-XCEL: Ένας διεθνής virtual accelerator αναζητά ταλαντούχους Έλληνες

Το EU-XCEL είναι ένα διεθνές πρόγραμμα επιτάχυνσης, το οποίο αναζητά ταλαντούχους νέους με ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα στο χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT). Στόχος του είναι να διαμορφώσει πανευρωπαϊκές ομάδες και να τις υποστηρίξει ώστε να μεταμορφωθούν σε “incubator-ready” επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα συντονίζεται από το University College Cork της Ιρλανδίας και σε αυτό συμμετέχουν τα: Technical University of Denmark, University of Applied Sciences Munich, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Poznan Science and Technology Park της Πολωνίας και Universidad Politécnica de Cartagena της Ισπανίας.

Το EU-XCEL βασίζεται σε 3 φάσεις: Start-up Scrum (εβδομάδα εντατικής εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας με στόχο το σχηματισμό ιδεών και ομάδων), Virtual Incubation (4-μηνη εξ’ αποστάσεως υποστήριξη με στόχο την ανάπτυξη και την υλοποίηση των ιδεών) και Ultimate Challenge Final (μεγάλος τελικός με κριτές ακαδημαϊκούς, επιτυχημένους επιχειρηματίες, start-uppers και διεθνείς επενδυτές).

Απευθύνεται σε φοιτητές ή πρόσφατους απόφοιτους, 18-30 ετών με ενδιαφέρον για την ψηφιακή καινοτομία και γνώσεις πληροφορικής, μάρκετινγκ ή design και προσφέρει χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000 στην καλύτερη ομάδα.

Οι πτήσεις και η διαμονή στη χώρα που θα παρακολουθήσετε το Startup Scrum είναι δωρεάν.

Η διαδικασία της αίτησης είναι σύντομη και απλή, γίνεται σε ατομικό επίπεδο και αφορά απλά τη συμπλήρωση μιας φόρμας, χωρίς να απαιτείται περιγραφή κάποιας ιδέας.

Αιτήσεις συμμετοχής έως 30/4 στο www.euxcel.eu.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις