Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Metavallon: 5 βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζεις για έναν accelerator

Ποιος επωφελείται περισσότερο από ένα πρόγραμμα acceleration; Τι αξία φέρνει ένας accelerator σε μία startup; Πώς επιλέγονται οι συμμετέχοντες; Άνθρωποι που δημιουργούν για πρώτη φορά startup ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν; Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα έδωσε το Twitter chat που διοργάνωσε η Metavallon και συντόνισε το Startupper.gr.

Το Startupper.gr έθεσε τα ερωτήματα, η Metavallon απάντησε, ενώ τα μέλη της ελληνικής κοινότητας είχαν την ευκαιρία να πάρουν απαντήσεις και στις δικές τους ερωτήσεις.

Τα πέντε βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συζήτηση είναι:
– Τα κύρια στοιχεία μίας διαδικασίας acceleration είναι η καθοδήγηση, η παγκόσμια δικτύωση, οι υπηρεσίες και οι παροχές από τους συνεργάτες, η χρηματοδότηση και για το πρόγραμμα της ίδιας της Metavallon ένα ταξίδι ενός μήνα στο Silicon Valley για επιχειρηματική ανάπτυξη.
Το acceleration δεν είναι για όλους. Απευθύνεται σε startups και prototype και feedback από τους χρήστες, για παθιασμένες ομάδες με ανθεκτικότητα και commitment και για founders με υψηλούς στόχους που μπορούν να τους επιτύχουν γρήγορα.
– Ένας accelerator μπορεί να φέρει πολύ μεγάλη αξία, αλλά στους σωστούς ανθρώπους στον σωστό χρόνο. Εταιρείες στα πρώτα τους στάδια μπορούν να επωφεληθούν από στοχευμένο feedback από κορυφαίους ειδικούς και επενδυτές, καθώς και από παγκόσμια δικτύωση και αρχική χρηματοδότηση.
– Η επιτυχία ενός startup εξαρτάται από πέντε παράγοντες: Ομάδα (ικανότητες + πάθος), προϊόν (prototype + feedback αγοράς), επιχειρηματικό μοντέλο (scalability, κατανόηση αγοράς), πρόοδο (insights + επιτεύγματα), program fit (αφοσίωση, παγκόσμιες βλέψεις).
– Οι startups που θέλουν να επιτύχουν στη διάρκεια και μετά το πρόγραμμα πρέπει να είναι υπομονετικές και συστηματικές. Πρέπει να εγκαταλείψουν την ασφάλειά τους και να αγκαλιάσουν τον τρόπο που δουλεύουν οι παγκόσμιες αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα που διοργανώνει η Metavallon με τίτλο The Accelerator κλείνουν αύριο, 30 Απριλίου. Το πρόγραμμα προσφέρει επιχειρηματική καθοδήγηση και εκπαίδευση σε συνεργασία με ειδικούς και πεπειραμένους επαγγελματίες, διεθνή προβολή, το ταξίδι στις ΗΠΑ και αρχική επένδυση 25.000 ευρώ για κάθε εταιρεία σε συνεργασία με ιδιώτες angel investors που θα συνδεθούν με τις εταιρείες και θα τις καθοδηγήσουν στην επιχειρηματική τους πορεία. Επιπλέον, η Metavallon συνεργάζεται πλέον και με το IQbility, το οποίο θα συνεισφέρει τεχνογνωσία, δίκτυο και πρόσβαση σε επιπλέον επενδυτικές ευκαιρίες για τις 8 – 10 εταιρείες που θα επιλεγούν στο The Accelerator 2015.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το Twitter chat με τη Metavallon

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις