Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σκέψεις για παύση λειτουργίας των Travelplanet24.gr και airtickets.gr

Το γεγονός ότι οι πληρωμές από κάρτες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα δεν μπορούν να εκκαθαριστούν στο εξωτερικό έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο είτε ακόμη το αντικείμενο δραστηριότητας τους είναι συνδεμένο άμεσα με πληρωμές μέσω καρτών, πιστωτικών ή και χρεωστικών.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Startupper, η διοίκηση του διευρυμένου ομίλου της Travelplanet24 εξετάζει το σενάριο να διακόψει την λειτουργία, τόσο του Travelplanet24.gr, όσο και του airtickets.gr! Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο Startupper τον έντονο προβληματισμό τους όχι μόνο για τις συνθήκες στις οποίες βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία έπειτα από την παράταση της τραπεζικής αργίας που έχει επιβληθεί, αλλά και για το πλαίσιο στο οποίο οι επιχειρήσεις καλούνται να ανταποκριθούν την επόμενη ημέρα.

Πόσο μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία σύμφωνα με δημοσίευμα του EMEA.gr η μια μετά την άλλη οι ελληνικές τράπεζες προχωρούν στην επιβολή capital controls και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές (e-banking), σε μια κίνηση διασφάλισης της κεφαλαιακής τους επάρκειας.

Μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΕΜΕΑgr, η Τράπεζα Πειραιώς έχει θέσει ως ανώτατο όριο μεταφοράς κεφαλαίων μέσω e-banking τις 15.000 ευρώ, ενώ στις 100.000 ευρώ διαμορφώνεται αντίστοιχα το όριο στην Eurobank, αν και θα πρέπει να θεωρεί ως δεδομένο ότι θα διαμορφωθεί σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα. Με βάση το ίδιο δημοσίευμα του EMEAgr, η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα μπορεί να τηρούν στάση αναμονής στο εν λόγω ζήτημα, εντούτοις όμως είναι περίπου σίγουρο πως αμφότερες θα προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις